banner est whatsapp

Mor als 108 anys l´arbocenca Amèlia Guardià, l´àvia més longeva del Penedès i comarques de Tarragona

L'Arboç, 26/10/2020 12:15:38

L´Amèlia era molt coneguda a l´Arboç i havia mantingut la seva vitalitat fins al final, tot i haver patit una fractura de fèmur el 2018, de la qual es va recuperar però que no li va permetre tornar a caminar amb el seu caminador, amb el qual encara passejava pel centre de la Vila i la rambla.


L'arbocenca Amèlia Guardià ha mort avui dilluns 26 d'octubre a l'edat de 108 anys i de forma natural. L'Amèlia era la persona amb més edat del Penedès i de les comarques de Tarragona. El dia 22 de novembre hauria complert 109 anys .

L'Amèlia era molt coneguda a l'Arboç i havia mantingut la seva vitalitat fins al final, tot i haver patit una fractura de fèmur el 2018 per una caiguda domèstica, de la qual es va recuperar però que no li va permetre tornar a caminar amb el seu caminador, amb el qual encara passejava pel centre de la Vila i la rambla. Durant molts anys va treballar en una fàbrica de l'Arboç fent guants i després en una altra fàbrica de confecció, on era l'encarregada del control de qualitat dels productes.

Tan sols fa un any votava en les eleccions del 10 N, com ho va fer en les del de febrer del 1936, les segones eleccions espanyoles on les dones tenien reconegut el dret de sufragi. No només exercia el seu dret a vot cada cop que hi havia eleccions, sinó que a les municipals del passat any 2019 tancava la llista del partit Canviem l'Arboç Acord Municipal (CLAM), on la cap de llista era Montserrat Ventura, la seva neta.

L'Amèlia ha estat tot un referent de fortalesa i ganes de viure davant l'adversitat per a moltes generacions, i molts vilatans i vilatanes la recordaran per sempre asseguda a la porta de casa seva gaudint de les cercaviles de les festes majors.

Cal destacar que també ha estat una de les poques persones que va viure la pandèmia de la grip espanyola del 1918 i la de la covid-19 d'aquest 2020. La seva mort ha estat molt sentida al municipi. L'enterrament de l'Amèlia Guardià serà demà dimarts a les 4 de la tarda, a l'Esglèsia de Sant Julià de l'Arboç.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat