banner est whatsapp

Els treballadors de Bergé de Saint Gobain l´Arboç es manifesten aquest diumenge

L'Arboç, 17/10/2020 21:44:33

Demà diumenge faran una marxa que tallarà l´N340, i que sortirà des de la porta de la cristalleria a les 6 de la tarda. Fan una crida general a tots els veïns i veïnes del Penedès, i també als treballadors de Saint-Gobain perquè els hi donin suport, tal com ells van fer durant les mobilitzacions pel tancament de la divisió Glass.


Un total de 43 treballadors de Bergé Logística a l'Arboç es troben en vaga indefinida des del passat dimecres 14 d'octubre en protesta per la rescissió del contracte que Saint-Gobain ha fet amb aquesta empresa subcontractada. Aquestes 43 persones se sumen als 16 treballadors d'una altra empresa subcontractada de la cristallera, CTC, en vaga des del dia 8 d'octubre pels mateixos motius.

Per aquest diumenge 18 d'octubre han organitzat una manifestació per fer visible la seva greu situació, amb una marxa que sortirà a les 6 de la tarda des de la porta de Saint Gobain, on es concentraran tots. Està previst que la manifestació recorri el tram de l'N-340 fins a la rotonda del Monument a la Puntaire, tallant el trànsit en una hora punta de retorn de vehicles procedents de segones residències.

Des de Bergé no volen donar per perduts els 43 llocs de treball i han fet una crida als treballadors de Saint-Gobain perquè els hi donin suport, tal com ells van fer durant les mobilitzacions pel tancament de la divisió Glass.

En cas de no poder revertir-se la situació, demanen que hi hagi recol·locacions a altres fàbriques o, en última instància bones indemnitzacions pels acomiadaments. Bergé Logística s'encarrega del servei de càrrega i descàrrega de material a la divisió Sekurit.

CTC és l'empresa subcontractada que fa aquest mateix servei a la divisió Glass. Els seus treballadors protesten perquè asseguren que Saint-Gobain rescindirà el contracte a finals del 2020, per posar al seu lloc treballadors provinents de Glass. Van començar la vaga el passat 8 d'octubre. Cal recordar que aquesta crisi va començar amb l'anunci a finals del mes d'agost amb l'anunci de tancament de la planta Glass de Saint Gobain

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat