banner est whatsapp

La Giralda de l´Arboç acull avui dissabte l´acte central de la 45a Trobada Nacional de Ball de Bastons

L'Arboç, 03/10/2020 10:00:21

El passat mes de maig la pandèmia va obligar a suspendre l´esdeveniment, que es va ajornar fins aquest mes d´octubre. La Coordinadora de Ball de Bastons ha optat per un model d´organització descentralitzat i via internet a causa de l´alt risc de rebrot


La Giralda de l'Arboç acollirà aquesta tarda de dissabte 3 d'octubre l'acte central de la 45a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya, que es retransmetrà en directe a partir de les 17:30h, i que tothom podrà veure pel canal de YouTube de la Coordinadora Nacional de Ball de Bastons a l'enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=xPb2LXrpoC4.

El passat mes de maig l'Arboç hauria d'haver acollit la 45a Trobada Nacional de Ball de Bastons, però la pandèmia de Covid-19 va obligar a suspendre tots els actes d'aquest important esdeveniment del folklore català, que a més coincideix amb la celebració del 250è aniversari del Ball de Bastons de l'Arboç.

En un principi es van emplaçar les celebracions per aquest mes d'octubre, però malauradament l'actual situació pandèmica no ha millorat, i l'alt risc de rebrot han obligat la Coordinadora a organitzar un format descentralitzat de la trobada. De poder haver-se celebrat amb normalitat, l'Arboç hagués viscut una gran festa bastonera, ja que hi havia previstes 4 grans cercaviles amb la participació de més de 60 colles vingudes d'arreu de Catalunya, a més d'exposicions, xerrades, festa i concert de celebració pel 250è aniversari de la colla arbocenca.

Fins a 3/4 de 6 de la tarda, totes les colles d'arreu de Catalunya faran una actuació commemorativa als seus municipis. Des de l'Arboç, a 3/4 de 6 de la tarda, tindrà lloc l'acte central amb la retransmissió en directe de l'actuació del Ball de Bastons de l'Arboç, els parlaments institucionals, amb la presència de l'alcalde, Joan Sans, de la regidora de festes populars Sonia Magrané, el president de la Coordinadora de Ball de Bastons, Adrià Ortiz, el president d'Adifolk, Ivan Besora, i el president del Ball de Bastons de l'Arboç, Francesc Robles. Tot seguit tindrà lloc la presentació del record d'aquesta edició i algunes sorpreses que s'han previst per cloure aquesta per obligació atípica trobada.

Els actes d'avui compten amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de l'Arboç, La Giralda de l'Arboç, Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i Arc Cooperativa, i organitzats per la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i el Ball de Bastons de l'Arboç.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat