banner est whatsapp

Aviat es podrà pagar amb targetes Contactless als torns de l´estació de trens de l´Arboç

L'Arboç, 30/09/2020 13:00:11

El nou sistema "Cronos" evitarà cues a taquilles o màquines i tocar diners. També s´implantarà a totes les estacions del Baix Penedès, a Calafell, Segur, Cunit, El Vendrell i a Sant Vicenç de Calders


La companyia Renfe implantarà a la Xarxa de Rodalies de Barcelona un sistema de pagament de bitllet amb targeta bancària. Entre les estacions estan les de Sant Vicenç de Calders, Calafell, Segur, Cunit, l'Arboç i el Vendrell.

El sistema Cronos permet obrir els torns en passar per un lector una targeta bancària de les de xip sense contacte (contact less), amb l'objectiu d'evitar cues a taquilles, màquines expenedores, i el contacte amb botoneres, les monedes i els bitllets. L'usuari podrà accedir a les andanes acostant la targeta (física o virtualitzada en un dispositiu mòbil) al lector de l'entorn sense adquirir el bitllet a taquilla o màquina.

Renfe assenyala que el sistema, a més de l'agilitat i seguretat higiènica, també evita barreres idiomàtiques, sense que el viatger necessiti un coneixement previ dels diferents títols de transport. El sistema Cronos només serà vàlid per al bitllet senzill i admetrà targetes de crèdit o de dèbit sempre que siguin de les de sense contacte. Renfe adaptarà les estacions amb la tecnologia EMV (Europa i, Mastercard i Visa). En tot cas es manté l'opció d'obtenir el bitllet a les taquilles o a les màquines expenedores, amb l'obligació de validar-lo abans d'accedir a tren.

En el cas de pagament amb targeta, l'usuari tindrà l'obligació de validar en el torn abans de pujar al tren i al sortir de l'estació de destinació per determinar el trajecte realitzat i l'import a cobrar. En cas de no validar la targeta a l'inici o al final de trajecte el sistema carregarà un import corresponent al doble d'un bitllet senzill del màxim de zones.

El sistema permet un nombre il·limitat d'accessos amb targeta sempre que tots els viatgers facin un desplaçament amb el mateix origen i destí i que la validació d'entrada i sortida sigui amb la mateixa targeta.

Si l'usuari necessités un justificant o factura haurà de sol·licitar a les taquilles, punts d'atenció a client o al web de la companyia.
Els torns també incorporaran un codi QR que llegeix bitllets del Combinat de Rodalies, sense l'obtenció prèvia del bitllet. El sistema permet usar els serveis de Rodalies de tot l'Estat abans i després de l'arribada a destí d'un AVE o d'un Llarga distància.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat