banner est whatsapp

Valoració positiva dels sindicats sobre l´acord assolit amb Saint Gobain

L'Arboç, 22/09/2020 10:30:20

Han informat a la plantilla de les condicions acordades i anuncien el final de la vaga indefinida avui dimarts


Han informat a la plantilla de les condicions acordades i anuncien el final de la vaga indefinida avui dimarts.
 
Els sindicats representants dels treballadors de Saint Gobain a l'Arboç, CCOO, CGT i UGT, han valorat satisfactòriament l'acord pactat amb la direcció de l'empresa durant la matinada del dilluns.
 
Ahir al migdia van informar en assemblea als treballadors de tots els detalls de l'acord, que van respondre de forma gairebé unànime a favor dels termes acordats, segons les paraules del president del comitè d'empresa, José Alberto García.
 
Així doncs, es preveu recol·locar el 100% de la plantilla de la planta de Glass dins del grup, amb prioritat de la planta de Sekurit a l'Arboç i altres del grup a Catalunya. L'acord ha suposat el desbloqueig de les naus d'enmagatzematge i distribució del polígon industrial de Bellvei i la desconvocatòria de la vaga avui dimarts a les sis de la matinada.
 
Segons CCOO, l'acord suposa donar una solució no traumàtica al conflicte i que permetrà garantir la màxima ocupació possible. Ara queda per concretar el pla social i les baixes incentivades per a les persones de més grans de 60 anys. Aquells treballadors que no vulguin ser recol·locats, cobraran indemnitzacions de 15.000€ els que tinguin una antiguitat inferior a 1 any; 30.000€, en el cas que sigui inferior a 4 anys; i 30.000€ més 60 dies per any treballat, sense límit de mensualitats, pels que superin els 4 anys.
 
La direcció de Saint Gobain també ha ofert una garantia de viabilitat de 10 anys de la planta de Sekurit, però que en cas de cessar l'activitat s'aplicarien aquestes mateixes condicions als treballadors. Val a dir que el president del comitè d'empresa, satisfet pel resultat de les negociacions, ha subratllat que les condicions són millors que les que s'han aplicat a la plantilla de Nissan.
 
#arboç #larboç #ràdiolarboç #ràdiobaixpendès #Penedès #BaixPenedès #SaintGobain



 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat