banner est whatsapp

Valoració positiva de l´Ajuntament de l´Arboç vers l´anunci fet pel Conseller de Treball sobre Saint Gobain

L'Arboç, 17/09/2020 10:21:50

El consistori confia que aquest gest serveixi per poder guanyar temps per negociar el futur de la planta a llarg termini i demana al Govern un pla específic per a la comarca del Baix Penedès


Valoració positiva de l'Ajuntament de l'Arboç vers la proposta que el passat dimarts va fer el Conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, de posar diners perquè Saint-Gobain es quedi a l'Arboç. El consistori confia que aquest gest permeti guanyar temps per negociar i poder planificar el futur de la planta i el territori sense pressa i amb garanties.

Tremosa es va reunir dimarts a l'Auditori Municipal amb els alcaldes de l'Arboç, Joan Sans, i Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, i amb el comitè d'empresa de la fàbrica de vidres per a automòbils. L'objectiu del Govern és "guanyar uns mesos", durant els quals espera que la conjuntura econòmica millora.

Des del Govern de la Generalitat va reconèixer que no han demanat a Saint Gobain afronti el cost de construir un nou forn, ja que a l'actual li queden un parell d'anys de vida, sinó "que aguanti l'activitat" durant un any. Aquest temps hauria de permetre gestionar els fons públics procedents de la Unió Europea "per reindustrialitzar el país", segons va dir Tremosa.

Per la seva banda, l'alcalde de l'Arboç ha demanat un pla específic pel Baix Penedès, la comarca amb més atur de Catalunya, davant d'aquesta situació tan greu i que podria empitjorar. "Cal buscar solucions pel Penedès a llarg termini que ens permeti salvar els llocs de treball actuals, crear-ne de nous i donar un millor futur als nostres joves amb garanties. Ens hi hem d'implicar totes les administracions. S'ha acabat el temps de les bones paraules, calen solucions valentes".

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat