banner est whatsapp

Fons públics per a mantenir l´activitat de Saint Gobain Glass de l´Arboç un any més

L'Arboç, 16/09/2020 10:24:03

En una reunió ahir l´auditori de l´Arboç de més de tres hores, el conseller d´Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, va dir que l´aportació d´aquests fons no vindria només de la Generalitat, sinó que l´Estat també està disposat a posar-hi diners i fins i tot per part de la UE


El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, es va reunir ahir dimarts 15 de setembre, a l'Auditori Municipal de l'Arboç i durant més de tres hores, de 5 a passades les 8 del vespre, amb el comitè d'empresa de Saint Gobain, amb Joan Sans, alcalde de l'Arboç, i Amadeu Benach, alcade de Banyeres del Penedès.

Durant la reunió, Tremosa va assegurar que la Generalitat està disposada a aportar diners públics perquè Saint-Gobain es quedi un any més a l'Arboç i retiri, de moment, l'ERO de la seva divisió Glass, que deixaria sense feina a 122 persones.

Tremosa també va apuntar que eurodiputats catalans preparen una pregunta a la Comissió Europea perquè Saint Gobain sigui investigada per si compleix les normes mediambientals a tot el continent. Durant la reunió d'ahir dimarts hi va haver converses telefòniques amb la companyia. Tremosa va assegurar que Saint Gobain s'ha ofert a flexibilitzar els terminis de l'ERO, i que hi haurà una proposta per allargar l'activitat. Les converses han de continuar avui dimecres, i s'espera que la multinacional francesa, amb seu central a París, faci algun moviment aquesta setmana.

El conseller va dir que l'objectiu del Govern és guanyar uns mesos en els quals la conjuntura econòmica podria millorar, afirmant que allargar un any la continuïtat de Glass suposaria pocs milions d'euros, no pas d'una xifra desorbitada ni un esforç que no es pugui fer, apuntant a una xifra d'un dígit, no de dos, referint-se als milions d'euros. Tremosa també va detallar que el Govern ha estudiat la situació els darrers dies i que pot posar recursos sobre la taula per evitar que el 7 d'octubre la divisió Glass tanqui.

També va reconèixer no haver demanat a Saint Gobain que afronti el cost de construir un nou forn, al qual li queden un parell d'anys de vida, segons els treballadors, sinó que mantingui l'activitat durant un any més. Aquest temps hauria de permetre gestionar els fons públics per reindustrialitzar el país. El conseller també va valorar que durant els pròxims mesos pot aparèixer un remei per la Covid-19 que permeti tornar a incentivar el consum fer créixer la demanda de vehicles. També va manifestar sentir-se preocupat pel bloqueig de les naus d'emmagatzemament que la companyia té al polígon industrial de Bellvei que estan fent els treballadors de Saint-Gobain durant les darreres jornades, una acció que amenaça col·lapsar línies de producció del sector de l'automoció d'indústries d'arreu d'Espanya , de marques com Opel, Mercedes o Ford. Ha opinat que la forma més ràpida d'acabar amb el conflicte és que Saint-Gobain retiri totalment l'ERO.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat