banner est whatsapp

Gabriel Rufián es compromet a portar la situació de Saint Gobain l´Arboç al Congrés dels Diputats espanyol

L'Arboç, 14/09/2020 10:54:09

Ha fet una visita als treballadors que han bloquejat durant tres dies les naus logístiques d´emmagatzematge que la multinacional té al polígon industrial de Bellvei


La direcció i el comitè d'empresa de Saint Gobain es van reunir ahir diumenge d'urgència a petició dels treballadors per negociar la retirada de l'ERO que afecta a més d'un centenar de treballadors de la divisió Glass.

La trobada ha estat possible gràcies la retirada provisional del bloqueig de les naus d'emmagatzemament que la companyia té al polígon industrial de Bellvei i que va començar el passat divendres 11 de setembre. Durant aquests tres jornades, treballadors de la companyia han estacionat els seus vehicles als accessos de les naus impedint que els tràilers poguessin carregar material. Un cop pactada la reunió, els treballadors han permès l'entrada de tres camions quan de mitjana se'n carreguen una desena.

Els treballadors han tingut aquest dissabte la visita del portaveu d'ERC al Congrés de Diputats espanyol, Gabriel Rufián, que després d'escoltar atentament i detalladament els motius del conflicte, s'ha compromès a portar la greu situació de Saint Gobain i Bosch a Madrid.

José Alberto Garcia, president del comitè d'empresa, explicava que gràcies a la pressió exercida amb el bloqueig de les naus logístiques han aconseguit "arrencar" una reunió que no estava prevista i que els ha de servir per guanyar temps. El comitè de treballadors considera que 30 dies és poc marge per a negociar el futur de 122 famílies i volen aconseguir una ampliació d'aquest termini.

Fonts de l'empresa han lamentat que el bloqueig dels magatzems entorpeix la negociació de l'ERO i posa en perill empreses que res tenen a veure amb el conflicte laboral de Glass, com ara la divisió Sekurit de la mateixa companyia o clients com Seat, Opel o Mercedes.

El president del comitè d'empresa explica que els guals als accessos dels magatzems no són legals perquè no estan registrats a l'Ajuntament,  i que per aquest motiu han pogut aparcar davant els seus vehicles particulars. José Alberto Garcia assenyala que des de divendres els Mossos d'Esquadra els han pressionat perquè retiressin els vehicles i que l'empresa els ha amenaçat amb denunciar els propietaris dels vehicles per impedir el dret al treball.

Segons els treballadors, durant el matí d'ahir diumenge dos operaris s'han acostat al centre logístic amenaçant amb foradar la paret d'una de les naus per poder carregar els camions.

 

 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat