banner est whatsapp

Protesta a les portes del Parlament de Catalunya dels treballadors afectats pel tancament de Saint Gobain Glass

L'Arboç, 09/09/2020 18:32:37

Avui dimecres un centenar d´afectats han participat en la protesta, comptant amb uns 60 empleats de Saint Gobain Glass i desenes de sindicalistes i treballadors d´altres empreses que treballen o fan serveis a la multinacional francesa


La plantilla de treballadors de Saint Gobain Glass han portat avui dimecres 9 de setembre, a les portes de Parlament de Catalunya, la seva protesta contra el tancament parcial de la planta de l'Arboç que afecta de forma directa a 122 persones.

A la protesta hi han participat un centenar de persones, comptant amb uns 60 empleats de Saint Gobain Glass i desenes de sindicalistes i treballadors d'altres empreses relacionades amb aquesta. La protesta ha tingut lloc mitja hora abans que el comitè d'empresa mantingués una reunió al mateix edifici amb diferents grups parlamentaris, a les dotze del migdia. L'anunci del tancament de Saint-Gobain Glass ha coincidit amb el que ha fet Bosch sobre la planta que té a Castellet i la Gornal.

Saint Gobain vol tancar la part d'aquesta planta que produeix vidre pla per al sector de l'automòbil i repartir la càrrega de treball que es fa a Catalunya entre plantes situades a Alemanya, França, Polònia i Egipte, segons els sindicats.

El passat diumenge 6 de setembre els treballadors van iniciar una vaga indefinida en contra de l'anunci de tancament de part de les instal·lacions, i ahir dimarts la multinacional va registrar l'ERO per a la totalitat de la plantilla, per la qual cosa ja han arrencat els preceptius 30 dies de consultes per l'ERO.

El president de comitè d'empresa, José Alberto García (CCOO), ha assegurat que ha parlat sobre el conflicte laboral tant amb el conseller de Treball, Chakir El Homrani, com amb el titular d'Empresa, Ramon Tremosa, que han promès que aquesta crisi industrial serà una prioritat política. García alerta que el tancament d'aquesta part de la planta pot ser l'inici d'una crisi més extensa que afecti un miler de treballadors de la zona, comptant a altres col·lectius com els treballadors de contractes i subcontractes.

"Saint Gobain no es tanca" és una de les pancartes que avui han lluït els concentrats a la porta de Parlament. També s'han escoltat proclames com "si això no s'arregla, guerra!".

Foto: Un centenar de treballadors de Saint-Gobain es concentra davant el Parlament per frenar el tancament de la divisió Glass. ACN

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat