banner est whatsapp

El tancament de Saint Gobain Glass a l´Arboç arriba a la Comissió Europea

L'Arboç, 08/09/2020 11:08:30

Ha estat l´eurodiputat del PSC Javier López


L'eurodiputat del PSC, Javier López, ha preguntat per escrit a la Comissió Europea si preveu intervenir en el tancament de la planta Glass de Saint-Gobain a l'Arboç, i activar els mecanismes per assegurar la seva continuïtat, després que l'empresa hagi anunciat un expedient de regulació d'ocupació per a la plantilla i que afecta 122 llocs de treballs directes i molts més d'indirectes.

Davant el possible tancament i la vaga indefinida convocada pels sindicats, els socialistes demanen a la Comissió Europea mesures per protegir els treballadors. López ha preguntat a la Comissió sobre si l'empresa podria ser beneficiària del fons Next Generation UE, per impulsar la recuperació després de la pandèmia de Covid19, amb la finalitat de reconvertir-se i evitar el tancament.

L'eurodiputat ha destacat el pes de la planta a la regió, remarcant que el tancament  podria afectar unes 800 persones en la comarca amb la taxa d'atur més alta de Catalunya. Saint-Gobain defensa el tancament per la caiguda i l'estancament de la demanda, l'elevat cost de construcció d'un nou forn, a la previsió de manca de rendibilitat i viabilitat econòmica de la inversió amb l'objectiu de guanyar en competitivitat.

Font: Redacció - Europa Press

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat