banner est whatsapp

Protesta multitudinària i vaga indefinida del 100% de la plantilla de Saint Gobain a l´Arboç

L'Arboç, 07/09/2020 12:45:00

Mig miler de persones van tallar l´N-340 ahir diumenge per denunciar el tancament de la divisió Glass


Ahir diumenge 6 de setembre a la tarda els treballadors de Saint-Gobain l'Arboç es van manifestar massivament per denunciar el tancament de la divisió Glass de la multinacional francesa. Va aplegar prop de mig miler de persones, sortint des de la porteria de l'empresa pels volts de les 6 de la tarda, i va recórrer un tram de l'N-340 que travessa la vila fins a la rotonda del monument de La Puntarie, tallant el trànsit de vehicles en els dos sentits de la marxa.

La mobilització d'ahir va rebre el suport dels alcaldes i diputats comarcals. Joan Sans, alcalde de l'Arboç i president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Amadeu Benach, alcalde de Banyeres i Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell, es van sumar a la protesta en una segona capçalera. Els parlaments també van comptar amb la intervenció del vicepresident de la Diputació de Tarragona, Quim Nin, o les diputades al Parlament d'ERC i de Podem, Lluïsa Llop i Yolanda López.

El president del comitè de treballadors, José Alberto Garcia, celebrava que tota la plantilla de la fàbrica al 100% hagi secundat la vaga indefinida iniciada aquest diumenge. Ha defensat que la divisió Glass és viable i ha denunciat la postura de la direcció de la multinacional, remarcant que segons el departament tècnic de l'empresa al forn encara li queda un any i mig de vida, això significa que fins a final d'any del 2021 i fins i tot del 2022 es podria allargar. Denunciaba que volen tancar aquest forn prematurament i reclama que el forn continuï durant la via útil i la seva reconstrucció.

José Alberto Garcia també ha denunciat que el cessament de l'activitat de la divisió Glass no només suposaria l'acomiadament de 122 treballadors directes, sinó dels treballadors i empreses subcontractades. A més, ha apuntat que el tancament parcial acabaria posant en dubte la continuïtat de l'altra planta de l'empresa a l'Arboç, la divisió Sekurit, on treballen 260 persones, afectant prop d'un miler de treballadors/es i les seves famílies.

Aquesta vaga està prevista que s'allargui fins que es resolgui el conflicte laboral o almenys durant els trenta dies previstos en el període de negociació. A hores d'ara s'estan complint els serveis mínims establerts, fixats en set i dos treballadors en les divisions de Glass i Sekurit, respectivament. Habitualment, treballen onze i 33 persones en cada torn els diumenges.

Els representants sindicals es reuniran avui dilluns 7 de setembre amb el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i també amb representants del Ministeri d'Indústria per trobar una solució al conflicte laboral. A la reunió, que es farà per via telemàtica, també hi participaran els alcaldes de l'Arboç i de Banyeres del Penedès, Joan Sans i Amadeu Benach. Les manifestacions continuaran la setmana vinent, i ja s'ha convocat una altra manifestació per al pròxim diumenge 13 de setembre.

Foto: Imatge la manifestació d'ahir diumenge (ACN)

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat