banner est whatsapp

Prop de mig miler de persones es manifesten contra el tancament de la planta de Glass de l´Arboç

L'Arboç, 01/09/2020 10:27:45

Va tenir lloc el passat diumenge, i és la primera de moltes més accions de protesta. També hi haurà vaga indefinida de tota la planta de Saint Gobain a partir del pròxim dilluns 7 de setembre


Al voltant de mig miler de persones es van manifestar aquest diumenge pels carrers de l'Arboç per protestar contra el tancament de la planta de Glass de Saint-Gobain,  situada al mateix municipi. La manifestació va transcórrer sense cap incidència i amb el compliment de les mesures de seguretat Anti-Covid19 sota l'estricte control de Mossos d'Esquadra, Policia Local i membres de Protecció Civil.

La protesta va tenir el seu inici des de les instal·lacions de Saint-Gobain, passant pels principals carrers de la Vila i amb direcció a l'Ajuntament, al carrer Major, on van ser rebuts pels alcaldes de l'Arboç i Banyeres del Penedès, i també per membres de totes les formacions polítiques amb representació al consistori: PSC, Clam, Junts x l'Arboç i la CUP. En aquesta trobada, tots els grups polítics van donar el suport a la lluita dels treballadors afectats i van reiterar el seu compromís per fer tot el possible per revertir aquesta decisió del tancament de la planta Glass al municipi.

Un cop finalitzada la reunió, l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, va voler recordar el gairebé mig segle d'història de la planta i va tenir un record per totes les persones que hi treballen o hi han treballat. El batlle també va assegurar als participants de la marxa que esperaven davant de l'ajuntament, el seu compromís personal i el de l'Ajuntament per salvar del tancament a la fàbrica amb totes les eines que es tinguin l'abast.

Aquest tancament afecta directament a 122 treballadors/es de l'Arboç i Banyeres del Penedès i molts més indirectament de la comarca del Baix Penedès, una de les comarques catalanes amb la taxa d'atur més elevada de Catalunya. Els sindicats ja han anunciat una vaga indefinida de tota la planta de Saint-Gobain l'Arboç a partir del pròxim dilluns 7 de setembre.


 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat