banner est whatsapp

Saint-Gobain l´Arboç vol tancar una de les plantes i enviar a l´atur a més de 120 persones

L'Arboç, 26/08/2020 15:57:12

Joan Sans, alcalde de l´Arboç, s´ha posat a disposició del comité i de la direcció de l´empresa i ha assegurat que "s´iniciaran converses el més aviat possible amb tots els actors implicats: direcció de l´empresa, sindicats i treballadors, així com amb administracions superiors com la Generalitat i l´Estat per tal de revertir aquesta decisió tant negativa per a tots".


La fàbrica de Saint-Gobain de l'Arboç, una de les empreses amb més treballadors de la comarca del Baix Penedès, aplicarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) en la divisió de Glass que inicialment afectaria els 122 treballadors d'aquesta secció.

La planta de l'Arboç té les divisions de Sekurit, que fabrica vidre per a automoció, i la de Glass, que inicialment es dedicava a la construcció. Però fa temps que la divisió de Glass ja treballava exclusivament per SekuritSaint Gobain ha anunciat la decisió d'aplicar un ERO per extinció d'activitat per a la divisió de Glass, per tant la part de Sekurit no es veuria afectada.

La multinacional argumenta que els motius per aplicar la mesura són la caiguda de la demanda i per tant una sobre capacitat productiva entre els seus centres per satisfer a la indústria de l'automòbil. Així, nodrirà al sector entre el qual es produeixi en la seva divisió de Sekurit de l'Arboç i les altres fàbriques que té a la península.

Des del Comitè de Treballadors manifesten que, "La Direcció de Saint-Gobain Glass va anunciar el tancament imminent de manera miserable, fent-ho en el període de vacances i sense la presència en ple de Comitè, deixant al carrer a més de 100 treballadors/es i amb tot això a diverses empreses subcontractes que treballen al centre. L'argumentació exposada per la Direcció, és la d'una estratègia no definida, que l'únic que implica és la destrucció d'ocupació i la deslocalització del sector de l'automoció per part de Saint-Gobain Espanya, per passar aquesta producció a països on no es respecten els drets dels treballadors.

Des d'aquest Comitè no entenem la precipitació per tancar un forn que pocs mesos enrere la Direcció ens va exposar que encara tenia una vida garantida fins al 2022, que el 2019 va tenir un dels millors rendiments a escala mundial i uns beneficis milionaris".

L'Ajuntament de l'Arboç ha valorat molt negativament per la vila i la comarca del Baix Penedès l'anunci per part de la direcció de Saint Gobain del cessament de part de l'activitat de la planta de Saint Gobain l'Arboç. Concretament la part referent a Glass i que afectaria uns 124 llocs de treball directes, i molts més d'indirectes.

Des del primer moment que s'ha sabut la notícia, Joan Sans, alcalde de l'Arboç, s'ha posat a disposició del comitè i de la direcció de l'empresa i ha assegurat que "s'iniciaran converses al més aviat possible amb tots els actors implicats: direcció de l'empresa, sindicats i treballadors, així com amb administracions superiors com la Generalitat i l'Estat per tal de revertir aquesta decisió tan negativa per tots".

El motiu que ha donat la direcció de l'empresa pel cessament de l'activitat és el final de la vida útil del forn de la planta arbocenca i la situació actual del mercat amb una sobreproducció. Però fonts sindicals asseguren que això no és cert i que el forn encara té una llarga vida útil.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat