banner est whatsapp

L´equip arbocenc de caminants Bec i Pota salva un astor ferit en una ala

L'Arboç, 07/07/2020 18:40:37

Ràpidament van contactar amb les autoritats competents, que es van fer càrrec d´aquesta au protegida. Ara es recupera al centre d´acollida per animals de Torreferrussa


🦅 El passat diumenge 5 de juliol, durant un entrenament per la rodalia, un grup de l'equip de caminants Bec i Pota de l'Arboç, van trobar un astor ferit en una ala. L'astor o falcó perdiguer (Accipiter gentilis), és un ocell de rapinya semblant a l'esparver i molt emprat en falconeria. És una au protegida, i la seva supervivència es troba amenaçada per la destrucció dels boscos dels quals depenen les seves preses i ell mateix.
 
Immediatament després de la troballa, Bec i Pota es va posar en contacte amb el 112. En poca estona van acudir dos Agents Rurals de la Generalitat, que van procedir a la seva recollida i per tot seguit portar-la d'urgència al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, on ara es recupera favorablement.
 
El Centre de Fauna de Torreferrussa és un dels primers de tot l'Estat, es va crear l'any 1980. Situat a Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental, consta de dues zones físicament separades: la zona hospitalària (recuperació de fauna) i la zona de cria en captivitat d'aus rapinyaires.
 
En un post a les xarxes socials, des de l'equip Bec i Pota manifestaven haver fet pocs quilòmetres d'entrenament a causa de la inesperada troballa, però es mostraven satisfets per haver ajudat una au protegida.
 
Foto: Un dels agents rurals subjectant l'au recuperada. (font: Bec i pota)



 

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat