banner est whatsapp

Polèmica a l´Arboç per l´acomiadament de tres educadores de l´escola bressol municipal

L'Arboç, 03/07/2020 13:23:59

L´Ajuntament va fer un esforç per mantenir les tres educadores en plantilla durant l´estat d´alarma, però aquests contractes van haver de finalitzar després perquè no eren fixes i estaven subjectes a la ràtio d´alumnes per professor que dictamina la Generalitat de Catalunya


El grup de Junts per l'Arboç, a l'oposició a l'Ajuntament, ha denunciat en una nota als mitjans, que el govern local ha acomiadat, en plena situació de pandèmia, a tres educadores de la llar d'infants. La reducció d'alumnes a causa de la situació generada pel coronavirus, ha estat l'argument de l'equip de govern per a la mesura.

La portaveu de Junts per l'Arboç, Olga Navarro, qualifica de «inadmissible que el govern s'aprofiti d'uns contractes precaris per retallar personal en un servei essencial en plena crisi sanitària». En aquesta línia, Navarro critica la incongruència d'aprovar una línia d'ajudes a famílies que pateixen les conseqüències de la pandèmia i a el mateix temps s'acomiadi personal generant més desocupació.

La llar d'infants té una plantilla de tres educadores fixes i tenia tres temporals amb un contracte fins a final de curs. L'Ajuntament explica que s'han mantingut els contractes fins a conèixer les ràtios per aula que dictamina la Generalitat un cop pot reactivar-se el servei. Encara que havia 43 alumnes, després de la recuperació de l'activitat només compta amb 8, per la qual cosa s'opta per no seguir amb els contractes temporals ja que també estaven subjectes a la ràtio que havia d'alumnes per educador.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat