banner est whatsapp

Reconeixement al Ball de Bastons i a la Colla de Gegants i Nans de l´Arboç en el Dia de l´Associacionisme Cultural 2020

L'Arboç, 05/06/2020 11:37:33

Ha estat amb motiu dels seus respectius 250es aniversaris i per les seves trajectòries, gran feina i aportació a la cultura


Ahir dijous 4 de juny, es va celebrar del Dia de l'Associacionisme Cultural 2020. Enguany, a causa de la situació de confinament, les jornades de portes obertes es van transformar en una oferta d'activitats virtuals proposades per entitats i associacions de cultura popular.

L'acte institucional es va transmetre íntegrament pel seu canal de YouTube a partir de les 7 de la tarda. Veure vídeo: (entrega al minut 28) https://www.youtube.com/watch?v=Y1Q_y5pk_vE

Durant aquest acte virtual es va fer un reconeixement i lliurament de diplomes a les entitats que aquest any 2020 celebren un aniversari destacat. El Ball de Bastons de l'Arboç i la Colla de Gegants i Nans de l'Arboç van ser reconeguts pels seus respectius aniversaris amb 250 anys d'existència, i en especial, per la seva trajectòria, gran feina i aportació incansable a la cultura generació rere generació durant aquest quart de mil·lenni.

Cal recordar que l'evolució de la crisi i emergència sanitària deguda a la pandèmia de la Covid-19 va obligar a l'Ajuntament de l'Arboç a prendre la decisió de suspendre les Fires i Trobades previstes pròximament a la nostra Vila. La Trobada Nacional de Bastoners prevista pel 10 de maig en commemoració dels dos-cents cinquanta anys del Ball de Bastons de l'Arboç, de moment s'ajornava fins al mes d'octubre i la Mostra de Gegants Centenaris que estava prevista per demà dissabte 6 juny, i que ja s'ha programat per al pròxim any 2021.

El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el 4 de juny Dia de l'Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a fer valdre el pes i la força de l'associacionisme cultural català.

La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d'en Clavé. La declaració s'emmarca en l'acompliment del Pla de l'Associacionisme Cultural que ha impulsat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat