banner est whatsapp

Mor als 82 anys Jaume Ventura Guardià, Jutge de Pau de la Vila de l´Arboç des de 2010

L'Arboç, 23/05/2020 19:48:35

No ha pogut superar la fibrosi pulmonar que patia des de feia temps. Ha estat al càrrec del Jutjat de Guàrdia durant els darrers 10 anys


Jaume Ventura Guardià, Jutge de Pau de l'Arboç, ha mor aquest divendres 22 de maig a l'edat de 82 anys a causa d'una fibrosi pulmonar que l'afectava des de feia temps. Avui dissabte, en un comunicat a les xarxes socials, l'Ajuntament de l'Arboç ha donat a conèixer el traspàs de Ventura, que ha estat exercint de Jutge de Pau de la nostra Vila des de 2010.

Pel seu càrrec al capdavant del Jutjat de Pau, Jaume Ventura era un dels veïns més coneguts i apreciats pels arbocens i arbocenques, en especial pels nombrosos casaments civils que va oficiar a l'Auditori de la Casa de Cultura, però també a l'hora de conciliar i mitjançar en conflictes amb la proximitat i l'empatia que el caracteritzava. En el comunicat oficial, l'Ajuntament de l'Arboç ha recordat i agraït la tasca de Jaume Ventura com a jutge de Pau i expressar el més sentit condol a la família.

El funeral es farà el proper dilluns 25 de maig a les 11 del matí, a l'Esglèsia de Sant Julià, amb totes les mesures de seguretat actuals, mantenint la distància personal i l'ús de mascareta.

 

Un amant de les ones de ràdio


Jaume Ventura era un amant de la radioafició i de les telecomunicacions a llarga distància. Va participar com a mà innocent i supervisor en nombrosos sortejos de les campanyes comercials organitzades per l'Ajuntament de l'Arboç, emesos en directe a través de l'emissora municipal.

Jaume Ventura Guardià, amb indicatiu EA3FPV, va iniciar-se en el món de la radioafició al voltant dels 30 anys. La seva professió de camioner durant molts anys fou el punt de partida d'aquesta afició, quan va observar que els companys de feina d'arreu d'Europa es comunicaven amb les seves emissores amb altres camioners en ruta.

La popular freqüència dels 27 megacicles de 40 canals, coneguda amb el nom de "Banda Ciutadana", va ser la primera escola de Ventura en la seva afició per les emissores. Amb el pas del temps i en anar adquirint més experiència, es va convertir en un dels radioaficionats més coneguts del Penedès i de Catalunya, amb la instal·lació al seu domicili d'un modern i poderós equipament. Va promoure i engrescar en aquesta afició entre moltes persones, vilatans, i fins i tot a familiars seus, com l'Ivan Batlle Ventura (EA3GUR), o el seu propi fill, el Jaume Ventura, que actualment es tècnic de grans infraestructures de telecomunicacions.

Tot i que en els darrers dos anys ja no emetia, utilitzava un equip format per una emissora de banda decamètrica i una antena multibanda direccional, i que li van permetre guanyar molts concursos de radioaficionats en l'àmbit català i nacional. Va establir comunicacions directes des de l'Arboç amb més de 250 països i amb 30.000 estacions de ràdio de tot el món.

 

Quan encara no existien les comunicacions per satèl·lit ni la telefonia mòbil

Cal destacar la seva participació en les comunicacions d'emergència en el terratrèmol ocorregut el 29 de febrer de 1960 a la ciutat de marroquí d'Agadir, que va deixar 15.000 morts i 35.000 persones sense llar. En llarga distància, també va participar en les comunicacions de seguiment i suport als campaments base en la segona l'ascensió amb èxit al Makalu l'any 1980, la cinquena muntanya més alta de la Terra, situada a l'Himàlaia, amb una altitud de 8.463 metres, on els escaladors van coronar el cim sense suport de portadors xerpes i sense l'ús suplementari d'ampolles d'oxigen. 

Els seus companys radioaficionats també han expressat el seu condol a través de diversos grups a les xarxes socials, amb el tradicional "Silent Key", clau silenciosa, que en l'argot de radioaficionats es refereix al manipulador que es fa servir per teclejar codi morse, i que ja no tornarà a transmetre.


 

Font: Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat