banner est whatsapp

Saint Gobain Cristaleria inicia la desescalada amb un nou ERTO ETOP

L'Arboç, 29/04/2020 12:02:29

El nou ERTO està motivat per raons econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció. Ha estat rebutjat pels treballadors


Saint Gobain Cristaleria SL, multinacional que compta amb una factoria a l'Arboç, va començar la seva desescalada aquest dilluns 27 d'abril per anar tornant de forma gradual a la normalitat productiva. Aquesta fase suposa la sortida de l'ERTO per l'estat d'alarma, però l'entrada en un nou ERTO per raons econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció, el que es coneix com a ERTO ETOP.

Aquest nou expedient de regulació temporal, que la direcció vol aplicar fins al 31 de maig, no compta amb el vist i plau del comitè d'empresa. En una nota de premsa enviada als mitjans de comunicació, els sindicats UGT, CCOO i CGT han mostrat el seu rebuig a les condicions que es fixen a l'ERTO, lamentant que es rebaixen les condicions salarials i no es garanteixen les mesures de seguretat per protegir els treballadors en la seva progressiva tornada als llocs de treball.

Els sindicats havien fet arribar un seguit de mesures econòmiques i socials que permetessin una arrencada progressiva de les instal·lacions, respectant les mesures de seguretat un cop la demanda augmentés. També deixaven clar que el cost econòmic de l'ERTO no havia de caure sobre els treballadors o l'erari públic. Segons el comitè, la direcció no ha tingut en compte les seves peticions, raó per la qual els treballadors no accepten l'ERTO ETOP.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat