banner est whatsapp

Ens ha deixat Mossèn Ricard Cabré, Fill Adoptiu de la Vila de l´Arboç

L'Arboç, 27/04/2020 10:34:03

Va morir el passat divendres 24 d´Abril a l´edat de 91 anys. Va ser col·laborador de Ràdio l´Arboç amb el programa "Paraules de Pau", on cada setmana oferia una litúrgia i les seves reflexions sobre l´estat del món


El passat divendres 24 d'abril l'Ajuntament de l'Arboç expressava el seu condol per la mort de Mossèn Ricard Cabré i Roigé a l'edat de 91 anys. Recentment havia tingut problemes cardíacs i era atès a la residència de les Germanes Carmelites de Reus. Entre els anys 2001 i 2011 va ser el capellà de la Parròquia de Sant Julià de l'Arboç, i des de 2012 a la parròquia de Crist Rei de Reus.

Mossèn Ricard ha deixat una profunda petjada a la parròquia de l'Arboç i en la societat arbocenca i les seves entitats. El seu caràcter obert i comunicatiu va fer que, des d'un primer moment, s'involucrés de manera molt activa en moltes de les activitats de la societat arbocenca, va ser membre de la Colla castellera dels Minyons de l'Arboç. També va ser col·laborador de Ràdio l'Arboç amb el programa "Paraules de Pau", on cada cap de setmana oferia una litúrgia i les seves reflexions i particular visió sobre l'estat del món..

Mossèn Ricard Cabré, va ser una persona que va fer per l'Arboç i pels vilatans molt més del que s'esperava del seu càrrec, implicant-se en multitud d'àmbits de la vida arbocenca, especialment en els àmbits social, cultural, folklòric i religiós. Per aquest motiu l'any 2012 se l'hi va atorgar el títol de Fill adoptiu de la Vila de l'Arboç i se l'hi va fer un gran acte multitudinari de comiat.

Nascut a Riudecols l'any 1929 va rebre l'ordre del diaconat el juliol de 1953 a Comillas (Santander) i del presbiterat a la capella major del Seminari, al desembre del mateix any. Llicenciat en Teologia i Humanitats clàssiques per la Universitat de Comillas i en Pedagogia per la Universitat de Barcelona (delegació de Tarragona) va iniciar el seu ministeri pastoral sent vicari de la parròquia Sant Joan Baptista de Valls (1955-1962) d'on anys més tard en seria el rector i arxipreste (1983-1987).

Mn. Ricard Cabré rebrà sepultura a Reus. Més endavant, quan les circumstàncies ho permetin, se celebrarà la seva Missa exequial.





 

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat