banner est whatsapp

Valoració de l´Ajuntament de l´Arboç sobre la crisi de la Covid 19 i l´afectació en l´àmbit municipal el darrer mes

L'Arboç, 17/04/2020 10:28:40

En 30 dies ha pres mesures extraordinàries en tots els àmbits municipals per ajudar a les persones més vulnerables i fer front a la pandèmia


Portem més d'un mes des de que es va declarar l'estat d'alarma a causa del coronavirus Sars Cov2, i des de l'Ajuntament de l'Arboç han fet una valoració de com està afectant en l'àmbit municipal i de totes les mesures que s'han pres per mirar de combatre el virus.

Una de les primeres mesures que es van prendre va ser el tancament dels espais municipals i l'adequació per poder continuar fent tota l'atenció a la ciutadania telemàticament. En paral·lel i en coordinació amb l'Àrea Bàsica de Salut també es van habilitar telèfons per fer l'atenció telefònica i evitar en la mesura del possible l'assistència de persones al CAP. I de manera urgent, es van realitzar obres per tal de separar el CAP en 2 parts diferenciades amb entrades separades, una per pediatria i embarassades i la resta.

Des del consistori també es van habilitar telèfons i personal municipal, coordinadament amb els voluntaris de Protecció Civil per tal de poder donar assistència i portar aliments de primera necessitat i medicaments a persones grans i dependents. Personal municipal també va posar en marxa el servei "Bon dia", amb la finalitat d'estar en contacte telefònic periòdic amb més de 300 llars de la vila on hi viuen gent gran i preguntar si necessiten alguna cosa. En paral·lel també es va posar en funcionament un servei de suport i assessorament psicològic.

El tancament dels espais municipals com la Llar d'infants, l'Escola de música tradicional o la piscina municipal ha comportat l'anul·lació dels cobraments de rebuts mentre duri l'estat d'alarma. També s'han anul·lat els parquímetres, i de fet, s'ha pres tot un seguit de mesures com l'ajornament de tots els pagaments de taxes municipals per ajudar a les famílies a afrontar la pandèmia. A més, l'ajuntament està estudiant altres mesures de suport a empreses, comerços, treballadors i famílies que s'han vist greument afectats econòmicament pels efectes de la Covid-19.

A finals de març, l'Ajuntament va posar a disposició de la Xarxa Sanitària Santa Tecla el Poliesportiu Municipal i l'edifici de Can Freixas per al que sigui necessari.

La Policia Municipal també ha tingut un paper important realitzant controls i vetllant pel compliment de les normes de confinament decretades. En un mes s'han realitzat més d'una cinquantena de denúncies a ciutadans que circulaven a peu o amb vehicle sense causa justificada.

Des de l'Ajuntament remarquen que estem davant d'una situació molt complexa i demana a la ciutadania responsabilitat complint el confinament, sortint de casa només quan sigui estrictament necessari, seguint les normes de distància social i la utilització de guants i mascaretes. També demanen el compliment de les mesures extraordinàries en la recollida de la brossa tal com hem indicat en diverses ocasions, sense el cubell i seguint l'horari habitual per tal de facilitar la feina als operaris de la recollida. Cal actuar amb responsabilitat, i per això demana a tots els arbocencs i arbocenques la seva col·laboració i corresponsabilitat per entre tots superar aquesta crisi, aprendre'n, i sortir-ne reforçats.

Finalment, des de l'Ajuntament volen donar un sentit agraïment a totes les persones que d'una manera o altra col·laboren o han col·laborat, a protecció civil, sanitaris, treballadors essencials, voluntaris, policies... per la gran tasca que estan realitzant ajudant als altres, fent bates amb bosses de plàstic, o portant aliments als més grans. Des de l'Ajuntament de l'Arboç també han mostrat el més sentit condol per totes les vides perdudes a causa d'aquesta pandèmia i tota la solidaritat als familiars.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat