banner est whatsapp

Donació de sang a l´Arboç aquest dijous 12 de març

L'Arboç, 10/03/2020 10:29:25

A la sala multi usos de la Biblioteca Municipal, de les 5 de la tarda a les 9 de la nit


El Banc de Teixits, amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Arboç, l'Associació de Donants de Sang del Baix Penedès i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, organitza una nova recaptació de sang per aquest dijous 12 de març, a la sala multi ús de la Biblioteca Municipal, situada a l'Avinguda Sant Jordi número 12. L'horari de donació serà de les 5 de la tarda a les 9 de la nit.

Cal recordar que pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Cal tenir aquest pes mínim, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants (450 ml). Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades a l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan es fa una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal. El Centre de Transfusió vetlla per la seguretat, tant del donant com del receptor i, per això, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d'aquesta s'analitza la sang. Tot i això, és fonamental que el donant col·labori amb l'equip mèdic oferint qualsevol mena d´informació que ajudi a assegurar que la donació no posarà en perill ni el receptor ni el donant.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat