banner est whatsapp

Propera xerrada d´orientació acadèmica i professional a l´Institut de l´Arboç

L'Arboç, 04/03/2020 19:47:24

S´impartirà el dimecres 11 de març a les 17:30 h, i està adreçada als alumnes de 3r i 4t d´ESO, i també als pares i mares, per exposar totes les opcions formatives i laborals més actuals.


El proper dimecres 11 de març a partir de 2/4 de 6 de la tarda, l'Institut de l'Arboç acollirà la xerrada "I després de l'ESO, què?", organitzada pel Jove Baix Penedès del Consell Comarcal amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Arboç. En aquesta ponència es pretén que els pares i alumnes de 3r i 4t d'ESO coneguin totes les opcions formatives i laborals amb o sense graduat en ESO. Aquestes xerrades estan pensades com un espai de trobada on els joves i les seves famílies reben orientació i informació acadèmica i professional, a més de comptar amb un ambient d'intercanvi i debat.

La ponència de les xerrades anirà a càrrec d'Educaweb, i inclouen una exposició dels elements a tenir en compte per tal de fer una bona elecció d'estudis, com el coneixement d'un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals...) i els condicionants de l'elecció. Seguidament s'expliquen les alternatives de formació al finalitzar els estudis d'ESO, amb el Graduat o sense, és a dir, els itineraris de formació segons l'oferta vigent; tenint en compte les característiques principals de cada formació i les seves sortides.

La xerrada es complementarà amb un seguiment per als joves i pares que ho sol·licitin i que consisteix en la possibilitat d'accedir a una consulta personalitzada al Servei d'assessorament i orientació acadèmica de l'Oficina Jove del Baix Penedès.

Cal destacar que aquesta acció pretén millorar la transició dels joves entre la formació i el treball, a més de voler implicar-hi les famílies, facilitant la informació necessària, de manera que pugui repercutir en la projecció d'un futur engrescador i que contribueixi a reduir l'alt índex de fracàs i abandó escolar fruit, massa sovint, d'eleccions poc reflexives, improvisades i condicionades.

Aquesta xerrada ja s'ha dut a terme en altres instituts de la comarca i pròximament es faran també a l'institut Ernest Lluch de Cunit (dijous 12 de març a les 17:30h), a l'Institut la Talaia de Segur de Calafell (dimecres 25 de març a les 18h)i a l'Institut Camí de Mar de Calafell (dimecres 29 d'abril a les 18h). Les persones interessades poden assistir a qualsevol de les xerrades, encara que no siguin alumnes del centre.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat