banner est whatsapp

L´Ateneu Arbocenc commemora el 44è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica

L'Arboç, 25/02/2020 10:21:26

A partir de les 7 de la tarda d´aquest divendres 28 de febrer acollirà diversos actes organitzats per l´Associació Baix Penedès amb el Sàhara


Aquest proper cap de setmana l'Associació Baix Penedès amb el Sàhara commemora el 44è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) el 27 de febrer de 1976. Amb motiu d'aquesta efemèride l'associació organitza dues jornades on es parlarà sobre diferents temàtiques al voltant del conflicte del Sàhara Occidental.

Aquest divendres 28 de febrer a partir de les 19h, a l'Ateneu Arbocenc, (C/ Rafael de Casanova, 47 de l'Arboç) es projectarà el documental "Fusells i Pintades", amb l'assistència del seu director, Jordi Oriola, que explicarà la lluita no-violenta del poble sahrauí. Tot seguit es presentarà l'Associació Baix Penedès amb el Sàhara a tots els assistents, que donarà a conèixer els seus projectes "Vacances en Pau" i "Forma i forma't als campaments de refugiats". En acabar se servirà el típic "cuscús" per sopar. Durant tota la jornada també es podrà veure l'exposició fotogràfica dels camps dels refugiats del Sàhara.

El dissabte 29 de febrer a partir de les 10 del matí, al Centre Cívic del Port de Segur de Calafell (Passeig Marítim, s/n, Port Segur-Calafell, Edifici G, 1a Planta), s'ha organitzat una jornada solidària amb el poble sahrauí. Per començar hi haurà un esmorzar solidari, una xerrada de Nasra Yahdih sobre feminisme, identitat i totes les seves contradiccions. També hi haurà un vermut solidari amb la poeta sahrauí Salka Hamma i les penedesenques Versaleta. A la tarda es farà un conte-contes de la mà de Marta Fos, i una taula rodona on es compartiran diferents experiències entre cooperants de diferents entitats catalanes vinculades amb el conflicte sahrauí i palestí.

Durant tota la jornada es podran comprar les noves samarretes, bosses de tela i polseres que posen a la venda des de l'associació Baix Penedès amb el Sàhara.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat