banner est whatsapp

Una desena d´alumnes de l´Institut de l´Arboç netegen els boscos de deixalles amb el mètode PLOGGING

L'Arboç, 03/02/2020 12:08:09

L´activitat s´emmarca en el "Projecte de Servei Comunitari" del centre educatiu


El passat dilluns 27 de gener una desena d'alumnes van realitzar una neteja de residus que s'acumulaven a l'entorn boscós de Clariana. En els camins i molts racons de la zona s'acumulaven tot tipus de deixalles que algunes persones incíviques han abocat al medi natural. La iniciativa va sorgir de l'Institut de l'Arboç dins el Projecte de Servei Comunitari.

A més de l'impacte paisatgístic, aquestes escombraries suposen un risc per al medi i per a les persones que volen gaudir-ne de forma respectuosa. Aquesta recollida d'escombraries mentre es fa exercici s'ha popularitzat amb el nom de "plogging". Els participants van a espais naturals i a més de la neteja fan exercici caminant, corrent i ajupint-se per recollir les escombraries.

La iniciativa va estar supervisada pel Club Esportiu l'Arboç, que recomanaven les postures més adequades per a l'activitat per no danyar-se l'esquena. Onze alumnes van realitzar 10 hores no lectives al Projecte de Servei Comunitari. A més de la neteja, la iniciativa suposa una conscienciació, no només per als participants, sinó per a tota la població que visualitza l'incivisme d'alguns i el canvi després de la neteja.

Tots els residus recollits es van dur a la Deixalleria Comarcal situada a Bellvei. L'Ajuntament de l'Arboç va felicitar públicament a les xarxes socials als alumnes de l'institut de l'Arboç i al centre educatiu per aquesta iniciativa.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat