banner est whatsapp

La Taula de l´Educació de l´Arboç es posa en marxa

L'Arboç, 28/01/2020 19:57:50

L´objectiu d´aquesta és garantir el dret a l´educació i la igualtat d´oportunitats de tots els ciutadans i ciutadanes de la Vila, una iniciativa que es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals


Foto: Els assistents a la reunió (Font: Aj. de l’Arboç)

Fa uns dies es posava en marxa la Taula de l'Educació de l'Arboç. Aquesta taula va ser aprovada en ple municipal, i va comptar amb la participació de tots els grups municipals del consistori: PSC, Clam, Junts x l'Arboç i CUP, aixi com també de totes les escoles d'educació reglada: bressol, infantil i primària públiques, concertada, l'Institut, i també d'educació no reglada.

La Taula de l'Educació de l'Arboç neix amb la voluntat de consensuar acords amb tota la comunitat educativa i els grups polítics per afrontar els reptes del municipi en l'àmbit de l'educació. També vol garantir el dret a l'educació de tots els ciutadans i les ciutadanes de Vila mitjançant un model de ciutat educadora on la igualtat d'oportunitats, l'èxit educatiu i la convivència siguin prioritaris.

L'Arboç acull actualment uns 2.500 estudiants repartits entre la Llar d'Infants Minyons, l'Escola Sant Julià, el Col·legi Residència, l'Escola Camp Joliu i l'Institut de l'Arboç. En l'àmbit de l'educació no formal hi ha l'Escola de Música Tradicional i l'Escola de Puntes de Coixí, referents a la Vegueria.

La Taula també vol recuperar altres espais que complementen l'educació encara que no siguin reconeguts com a educació formal, però que fomenten aprenentatges complementaris als de l'escola. Els parcs, la biblioteca, les associacions, entitats culturals i esportives, serveis socials, serveis per a la salut, llar d'avis, etc, que juguen un paper determinant en la formació dels infants, dels joves, dels adults i de la gent gran. Des de la Taula destaquen que cal entendre el fet educatiu en tots els seus vessants i en tota la seva amplitud: formal i no formal, i al llarg de tota la vida. Tots i totes som educadors en algun moment, i per tant tots hem de ser corresponsables de l'àmbit educatiu del nostre municipi.

L'Ajuntament de l'Arboç vol liderar aquest projecte, facilitant-lo i essent l'element de connexió entre els diversos agents i també part implicada.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat