banner est whatsapp

L´Arboç participa en la creació de la Ruta de la Transhumància Cunit-Santa Coloma de Queralt

L'Arboç, 03/12/2019 10:24:16

El passat 26 de novembre es van reunir a l´Auditori Municipal de l´Arboç els regidors de turisme dels diferents municipis del Penedès per on passa aquesta ancestral ruta ramadera


Foto: Un moment de la reunió a l’Arboç

El passat dimarts 26 de novembre l'Auditori Municipal de l'Arboç va ser la seu de la darrera reunió dels diferents ajuntaments penedesencs que impulsen la recuperació de la Ruta de la Transhumància Cunit-Santa Coloma de Queralt.

El regidor de Turisme de l'Arboç, Alfons Ribas,va ser l'amfitrió d'aquesta reunió en la qual van assistir els regidors de turisme dels municipis per on passava la ruta de la transhumància pel Penedès. L'objectiu és el de rememorar la història a través del vincle que va existir en el passat amb la ruta per moure els ramats segons l'estació de l'any i que passava pel mig del Penedès. L'objectiu és que es converteixi en un reclam turístic pel territori.

Amb aquest objectiu, els municipis de St Jaume dels Domenys, Arboç, La Bisbal del Penedès, Torrelles de Foix, Castellví de la Marca, Castellet i la Gornal i Cunit, van estar d'acord en recopilar tota la informació patrimonial i turística de cada municipi i crear un catàleg amb tot el contingut patrimonial i oferir la Ruta com a nou atractiu turístic afegint serveis com allotjaments, restaurants, elements patrimonials, etc. Aquesta tasca es realitzarà des de Cunit amb la incorporació d'un jove procedent del programa de pràctiques de la darrera convocatòria de 2019 i també amb el suport d'una estudiant de la Universitat Rovira i Virgili.

En les pròximes reunions es concretaran aspectes com la senyalització de tota la Ruta passant per tots els municipis.

Mapa de la ruta: Fes clic aquí
 

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat