banner est whatsapp

Adif anuncia obres de millora a l´estació de ferrocarril de l´Arboç

L'Arboç, 06/11/2019 14:19:43

La plataforma ferroviària s´adaptarà per les obres del tercer fil


Adif, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, acaba d'anunciar que en els mesos vinents es faran obres de millora a l'estació de ferrocarril de l'Arboç i de La Granada. Adif ha licitat el contracte d'obres d'execució del projecte de millora de la plataforma ferroviària en aquestes dues estacions, amb un pressupost de 3,8 milions d'euros i un termini d'execució estimat de cinc mesos a partir de l'inici de les obres.

Des del Ministeri de Foment afirmen que aquesta actuació és indispensable per avançar en la implantació de l'ample estàndard en el tram que transcorre entre Martorell i Sant Vicenç de Calders, en el marc de les obres pel desenvolupament del Corredor Mediterrani. Les obres d'adaptació de l'ample estàndard poden ser cofinançades pel mecanisme 'Connectar Europa', segons detalla el ministeri.

Entre les millores que es plantegen per a les dues estacions de tren penedesenques hi ha la d'adaptar determinats elements de la infraestructura ja existents als nous esquemes funcionals que es derivaran de la instal·lació del tercer fil ferroviari. Des d'Adif han apuntat que els treballs es planificaran de manera que es redueixin al màxim les afectacions al trànsit de trens per aquesta línia, que connecta el Vendrell i l'Arboç amb Barcelona i l'àrea metropolitana.

Les obres del tercer fil es van començar a fer a principis de l'any 2018. Durant diversos mesos d'aquest any, la circulació de trens al Vendrell i l'Arboç va patir retards per aquestes obre, que es van fer a la zona del Baix Penedès. Després també es van fer els treballs per implantar l'ample estàndard al tram entre Sant Vicenç de Calders i Vila-seca.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat