banner est whatsapp

L´Església Sant Julià de l´Arboç acull amb èxit un dels actes del Mes Pau Casals

L'Arboç, 10/10/2019 18:20:39

El públic assistent va gaudir de la conferència "Pau Casals i Montserrat" i un concert de l´Orquestra de l´Escola Municipal de Música Pau Casals


Foto: L'Orquestra de l'Escola Municipal de Música Pau Casals a l'Esglèsia de Sant Julià de l'Arboç

El passat divendres 4 d'octubre l'Església Sant Julià de l'Arboç va acollir per primera vegada un dels actes del "Mes Pau Casals". Organitzat per l'Associació Musical Pau Casals, el Mes Pau Casals 2019 ha arribat amb algunes novetats, com ara el fet que, per primer cop, s'han programat actes fora del Vendrell, concretament a l'Arboç i a Calafell.

L'acte a l'Arboç, amb entrada gratuïta, va consistir en una conferència sobre la relació i vivències del Mestre amb el Monestir de Montserrat, que va anar a càrrec de l'Abat de Montserrat i president de la Fundació Pau Casals, Josep Maria Soler. Després de la conferència va tenir lloc un concert de l'Orquestra de l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell.

Des de l'Ajuntament de l'Arboç han valorat molt positivament aquesta iniciativa de portar els actes de commemoració del Mes Pau Casals a diferents municipis de la comarca i obrir-ho a tots els baixpenedesencs, i ja es treballa per a poder portar nous actes en futures edicions.

La programació del Mes Pau Casals inclou diverses conferències. La propera és 'Kandisnky i Pau Casals, quan l'art toca l'ànima, el proper dimecres 16 d'octubre al Museu Deu. També es farà la presentació d'un llibre sobre el compositor vendrellenc Benvingut Socias, el divendres 18 d'octubre, en col·laboració amb Els Amics de l'Orgue, i un acte festiu de música i dansa al Centro Cultural García Lorca, el dissabte 19 d'octubre.

Els actes centrals són els que es fan el dimarts 22 d'octubre, amb motiu del 46è aniversari de la mort del Mestre. Primer hi haurà una ofrena floral a la tomba de Pau Casals, a les 5 de la tarda, amb parlament i actuació de la violoncel·lista d'Irene Díaz. A 2/4 de 9 de la nit es farà un concert a l'Auditori del Tívoli a càrrec del Clara Schumann Trio, amb un preu de quinze euros. Aquella mateixa setmana es farà música en diferents equipaments de la ciutat, com la biblioteca o els museus. La cloenda del Mes Pau Casals serà el 26 d'octubre, amb un concert del pianista Ricard Rovira l'Auditori Pau Casals., que interpretarà peces del Mestre i de Johann Sebastian Bach.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat