banner est whatsapp

L´Arboç gaudeix del ciclisme amb la 1a Volta al Penedès el dissabte 27 de juliol

L'Arboç, 30/07/2019 20:36:35

La tercera etapa es va suspendre per les males condicions del recorregut causats per la forta pluja del matí, però una ràpida coordinació entre els ajuntaments de l´Arboç i Banyeres del Penedès amb l´organització de la volta va fer possible establir una estapa circular de 12 voltes, en un circuit de 3,9km entre els dos municipis


Foto: Els ciclistes participants en la 1a Volta al Penedès passant per davant de La Giralda de l'Arboç

Aquest passat cap de setmana el ciclisme ha estat l'esport protagonista a la nostra contrada, amb l'edició de la 1a Volta Ciclista el Penedès en la categoria Júnior, amb joves corredors dels 17 als 18 anys. L'objectiu d'aquesta primera volta, organitzada pel Club Ciclista Catalunya-Barcelona, és el foment de l'esport de base i donar l'oportunitat als joves esportistes de competir i d'omplir de futur el ciclisme català.

Hi van participar 62 ciclistes, de 9 equips, 4 de catalans i la resta de Valencià, Cartagena i Múrcia. La Volta Ciclista al Penedès es va disputar durant tres dies, des del divendres 26 al diumenge 28 de juliol, i estava dividida en 4 etapes, amb un recorregut que va passar per diferents municipis del Penedès.

La Volta arrencava divendres 26 de juliol, amb la primera etapa de 95 km entre Llorenç del Penedès i Albinyana. El guanyador va ser Álvaro Robles, de l'equip Tot Net Terrassa, amb un temps de 02:35:29 10 '', el segon classificat va ser el brasiler Vinicius Rangel a 2 segons i 6 dècimes, de l'equip Valverde Team, i el tercer Pau Torrent, del Casa Bellsola, a dues décimes del brasiler.

Consulta tots els resultats de la primera etapa

En la jornada de dissabte estaven previstes dues etapes, una contrarellotge per equips al matí, i una etapa de 85 quilòmetres a la tarda entre Sant Sadurní i l'Arboç. La prova contrarellotge va transcórrer sense problemes, però 5 minuts abans d'acabar la prova, una imprevista tromba d'aigua queia sobre Sant Sadurní. En poc més de 4 o 5 minuts van caure més de 40 litres per m², provocant que el darrer equip de la contrarellotge tingués la mala sort d'ensopegar amb una acumulació d'aigua al nucli de Sant Sadurní a poc més d'un quilòmetre de la meta. Tres ciclistes van caure però per sort no van patir cap lesió, tret de l'ensurt, però sense més conseqüències. A causa d'aquest fet, es van invalidar els resultats de la contrarellotge i no es van comptabilitzar en la classificació general.

Consulta tots els resultats de la segona etapa

Consulta tots els resultats de la tercera etapa

A causa de l'inadequat l'estat de les carreteres per la forta pluja del matí, la tercera etapa de 85 km entre Sant Sadurní i l'Arboç es va suspendre, però una ràpida resposta de coordinació entre els ajuntaments de l'Arboç i Banyeres de Penedès amb l'organització de la Volta al Penedès, va fer possible establir un circuit circular entre els dos municipis de 3,9 km de distància i 12 voltes, que finalment va salva la tarda de ciclisme al nostre municipi, que tal com estava previst, fent de la plaça de la Badalota la línia de meta. El públic assistent va gaudir d'una intensa tarda de ciclisme, amb una prova que mai s'havia celebrat a les nostres contrades, que va emocionar a totes les persones amants d'aquest esport.

Diumenge es tancava la volta amb la darrera etapa, amb sortida a Vilafranca i arribada al Castell de Subirats, amb una distància de 120 km. El primer a arribar a meta va ser el brasiler Vinicius Rangel, guanyador de la Volta al Penedès, amb un temps de 03:10:59 10", seguit d'Adrià Bartina de l'equip Casa Bellsola, a 8 segons i 6 dècimes del brasiler. El tercer en arribar va ser Álvaro Polo, del Cartajena Patatas, 34 segons i 4 dècimes del primer.

Consulta tots els resultats de la quarta etapa i la classificació final amb tots els detalls

L'Ajuntament de l'Arboç, que ha col·laborat en aquesta iniciativa,  valora positivament l'aposta del Club Ciclista Catalunya-Barcelona pel foment de l'esport de base,  i per donar l'oportunitat als joves esportistes de competir i d'omplir de futur el ciclisme català.  Destaquen que aquest tipus de competicions són les que ajuden a donar prestigi al territori. Per aquest motiu emplacen a tots els estaments implicats a col·laborar en l'organització de la 2a Volta Ciclista al Penedès Junior 2020, i que aquesta competició es consolidi en el calendari esportiu català, nacional i internacional.

 

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat