banner est whatsapp

Els gegants de l´Arboç participen en el 75è aniversari dels gegants de Moià

L'Arboç, 29/07/2019 18:56:07

La arbocenca també està de celebració per partida doble: d´una banda, els gegants nous celebren els seus 35 anys, i de l´altra el ball dels gegants commemora el desè aniversari de la seva estrena


El diumenge 28 de juliol la Colla de Gegants i Nans de l'Arboç va desplaçar-se a Moià per prendre part en la trobada de gegants que es va organitzar amb motiu dels 75 anys dels gegants d'aquesta població del Moianès. Un total de 17 parelles de gegants van
fer costat a les figures amfitriones, entre les quals hi havia que sortien excepcionalment de les seves respectives poblacions i altres de centenàries.

Després d'una lluïda cercavila pels carrers i les places de Moià, en arribar a la plaça de l'església van tenir lloc els balls de lluïment. En aquest cas, la colla local va seleccionar cinc parelles de gegants, per tal de duguessin a terme les seves danses. Els gegants de l'Arboç foren uns dels escollits i van mostrar el seu ball, estrenat per la Festa Major de l'Arboç del 2009 i que l'any 2016 va guanyar el primer concurs nacional de balls de gegants de Catalunya. A Moià el geganter arbocenc Francesc Mestres Noya s'estrenà com a ballador del gegant Chabran en el ball.

Els gegants Chabran i Llúcia van ballar al so dels grallers Els Ginjolers, i van estar acompanyats de la Sra. Sònia Magrané Rus, regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament de l'Arboç. Enguany la Colla de Gegants i Nans de l'Arboç està de celebració per partida doble: d'una banda, els gegants nous celebren els seus 35 anys, i de l'altra el ball dels gegants commemora el desè aniversari de la seva estrena.

Font:

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat