banner est whatsapp

VIRD presenta el quadre estadístic dels Minyons de l´Arboç

L'Arboç, 23/07/2019 12:19:18

La presentació del treball va comptar amb la presència de la presidenta Laura Álvaro i el cap de colla Joan Inglada


Peu de foto: D'esquerra a dreta, Laureà Inglada amb el cap de colla Joan Inglada i la presidenta de la colla Laura Álvaro amb el Jaume Ventura. Foto: Josep Jané.

Aquest dilluns 22 de Juliol es va actualitzar La "Base de dades i estadístiques dels Minyons de l'Arboç anys 1958 al 2018", de castells de tota la història de la colla arbocenca. La presentació de l'actualització va tenir lloc al local d'assaig de Cal Freixes. De fa dos anys els Minyons tenen al seu local un quadre estadístic en un panell d'alumini de 2 metres de llarg per un d'alt, amb una base de dades de castells i percentatges de tota la seva història castellera.

Dos membres de la colla, Jaume Ventura Jané i Laureà Inglada Solé, van formar una associació anomenada VIRD (Ventura-Inglada recerca de dades), amb el propòsit de recollir totes les dades de castells de la història dels minyons i fer unes taules estadístiques i de percentatges de tots els castells realitzats durant tota la seva història (1958 - actualitat).

Avui dia ja tenen documentats més de 4.000 castells i més de 50.000 fotos relacionades amb la seva història. Estan distribuïts en les tres etapes dels Minyons de l'Arboç del llarg de la seva vida: primera etapa (1958-1983), primera represa (1993) i segona represa (2002 – actualitat). El quadrant està visible a l'entrada del local d'assaig dels Minyons, que es pot visitar per qualsevol persona que passi per l'edifici de Cal Freixes o vulgui fer-se membre de la colla castellera dels Minyons de l'Arboç.

La presentació del treball va comptar amb la presència de la presidenta Laura Álvaro i el cap de colla Joan Inglada, que van agrair la feina feta i la documentació estadística aportada. VIRD també està preparant una feina "Titànica", que es basarà amb un llibre digital a la WEB on es podrà consultar tots els castells, fotografies, cens i més apartats que estan fent sobre tota la història dels Minyons. VIRD va començar recollint dades i fotografies el 2002 (a l'inici de la segona represa), està l'espera de poder ser presentada el més aviat possible.

 

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat