banner est whatsapp

El Ball de Bastons de l´Arboç participa en la 44a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya

L'Arboç, 09/07/2019 20:01:16

Gavà li passa ara el relleu a l´Arboç, que acollirà la trobada de 2020, coincidint amb el 250è aniversari de la primera referència històrica sobre el fet bastoner a la nostra Vila


Foto: (a la dreta) Francesc Robles Oliveras, president del Ball de Bastons de l'Arboç, amb el banderí que portarà la trobada a la nostra Vila el proper 2020.

El Ball de Bastons de l'Arboç va participar el passat diumenge 7 de juliol en la 44a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, que enguany es va celebrar a la localitat costanera de Gavà. Va ser un dia molt calorós, on hi van participar una cinquantena de colles i al voltant de 1000 balladors i balladores.

Després d'una gran cercavila pels carrers més emblemàtics de la Vila, totes les colles van arribar a la Plaça de l'Ajuntament de Gavà, on van tenir lloc uns parlaments, seguit d'una exhibició de la colla convidada internacional d'enguany, els Bastoners d'Andorra.

Tot seguit, Adrià Ortiz, membre actiu dels Bastoners de Terrassa i President de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, Sr Adrià Ortiz de Terrassa juntament amb el president dels Bastoners de Gavà, Benet Castillejos, van fer entrega del Banderí de la Trobada al president del Ball de Bastons de l'Arboç, Francesc Robles Oliveras, donant així el relleu a la colla que organitzarà la 45a edició l'any vinent 2020. Abans de fer entrega del banderí es va fer pujar un representant de cada colla per a recollir el record de la trobada d'enguany. La representant del Ball de Bastons de l'Arboç que va pujar a l'escenari a recollir el record de la trobada va ser Marian Gómez.

La Trobada del 2020 serà la segona que es durà a terme a l'Arboç que ja la va acollir l'any 1993. Aquesta trobada serà un dels actes que la colla té previstos dur a terme durant pròxim any, ja que se celebrarà el 250è aniversari de la primera referència història on es parla de l'existència del fet bastoner a la Vila de l'Arboç.

Per finalitzar els actes de la trobada nacional es va fer un ball conjunt amb totes les colles assistent, on la melodia del ball va ser la cançó "Les criades" del grup Roba Estesa. Tot seguit es va fer el sopar conjunt a la Plaça Francesc Macià, que va acabar amb un concert del grup Allioli versions. La següent actuació del Ball de Bastons de l'Arboç serà el pròxim diumenge 14 de juliol, en la Festa Major d'Esparreguera.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat