banner est whatsapp

Concert de l´Orquestra de l´Escola Sant Julià a la Giralda de l´Arboç

L'Arboç, 18/06/2019 18:15:05

El concert "Mans Petites" tindrà lloc als jardins de la Giralda aquest dijous 20 de juny a les 11 del matí


Foto: Alumnes amb els seus intruments i el mestre en una aula de l'Escola Sant Julià

Coincidint amb el cinquè curs de la posada en marxa d'aquest projecte, aquest dijous, 20 de juny, l'Orquestra de l'Escola Sant Julià farà el concert "Mans Petites" a la Giralda de l'Arboç a les 11 h.

L'Orquestra de l'Escola Sant Julià es va posar en marxa ara fa cinc cursos, i per a celebrar aquesta efemèride el concert de final de curs es farà al jardí de la Giralda. Un total d'uns 150 nens i nenes pujaran a l'escenari on interpretaran un repertori molt variat.

Aquest projecte s'emmarca dins de la visió de la música com a agent socialitzador i del paper de l'escola de música municipal com un servei educatiu adreçat a la ciutadania. El projecte consisteix a promoure formacions instrumentals dins de l'escola de primària. Els alumnes de 3r, 4t i 5è aprenen a tocar un instrument en sessions conjuntes i creen una formació instrumental que toca en les activitats que s'organitzen des de l'escola. Així, els alumnes de 3r aprenen a tocar el flabiol i el tamborí i la tarota, i els de 4t i 5è ho fan amb el violí.

Amb l'acostament de la pràctica instrumental a l'escola de primària, es fa possible fer arribar la música al màxim nombre d'alumnat possible, que alhora retorna positivament a la societat en conjunt. D'una banda, la comunitat educativa local es reforça, ja que s'hi impliquen tots els agents; de l'altra, amb la pràctica instrumental en grup, es treballen aspectes que reforcen les actituds positives de l'alumnat; a més, es garanteix una igualtat d'oportunitats de cara a l'accés a la música. Tots aquests aspectes impliquen finalment que l'escola es visibilitzi positivament a través d'un projecte musical catalitzador del canvi social.

Aquest projecte es va iniciar gràcies a la col·laboració entre l'Escola Sant Julià, l'Ajuntament de l'Arboç, l'Escola Municipal de Música Tradicional de l'Arboç i l'AMPA de l'Escola Sant Julià.

Font: Escola Sant Julià de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat