banner est whatsapp

Team Building de la Xarxa d´Ocupació del Baix Penedès amb el suport del SOM

L'Arboç, 11/06/2019 10:13:53

Es va realitzar els dies 16 i 23 de maig, i estava destinat a persones aturades majors de 30 anys amb l’objectiu de dotar-les d’eines i competències a l’hora de cercar feina


Imatge: Foto del mural que van realitzar.

Els passats dies 16 i 23 de maig passat es va realitzar un Team Building dins del Programa d'Entrenament de Competències de la Xarxa d'Ocupació del Baix Penedès, destinat a un col·lectiu de persones aturades majors de 30 anys.

El Team Building o "construcció d'equips", és un terme col·lectiu per definir un conjunt d'activitats que cerca formar equips d'alt acompliment i millorar les relacions interpersonals dins d'un grup. Actualment és una de les eines clau en el desenvolupament organitzacional i és aplicat a diversos tipus de grups com són equips esportius, tripulacions de vol, equips de treball, altes gerències en empreses i fins i tot grups escolars entre d'altres.

L'objectiu del taller era desenvolupar comportaments vinculats al compromís, la motivació i la implicació. Per a això, havien de confeccionar un mural, seleccionant un únic element que representés a totes les persones que integraven el grup.

En una primera fase van haver de negociar i buscar el consens vers el dibuix seleccionat, treballant la comunicació i la negociació. En la fase de confecció del dibuix, van desenvolupar estratègies de planificació, coordinació i de treball en equip orientats a la consecució de resultats. En finalitzar la tasca, el grup va poder analitzar els comportaments exitosos i aquells que haurien de modificar orientats al seu desenvolupament professional i personal.

Els orígens del Team Building es remunten entre les dècades de 1920 i 1930, el predecessor va ser William McDougal, psicòleg social i escriptor de "the group mind", llibre on va començar a parlar de la importància de formar equips de treball i les condicions necessàries perquè aquests es generessin en un ambient òptim.

Més tard Elton Mayo va començar a estudiar la relació entre les condicions de treball o ambient laboral i la productivitat, així com la importància que hi hagi condicions físiques positives en l'ambient de treball, mostres d'estima o reconeixement constants per als treballadors. Bàsicament va comprovar que quan el treballador se sent bé la seva productivitat augmenta, el que va portar al fet que en les dècades següents molts empresaris comencessin a donar-li la deguda importància a la integració als equips de treball.

Font: Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat