banner est whatsapp

Toc de campanes a sometent i a foc per a commemorar els fets de l´Arboç del 1808

L'Arboç, 06/06/2019 18:55:03

Aquest diumenge 9 de juny a 2/4 de 2 de la tarda, a càrrec dels Campaners de l´Arboç


Foto: Un dels Campaners de l'Arboç Gerard Vallès en acció (Font: Jordi Farré Huguet)

El 9 de juny de 1808 l'Arboç va patir el setge i la destrucció més ferotge mai documentada a la vila per part de les tropes napoleòniques. En record d'aquells fets i en memòria dels vilatans i vilatanes que van patir aquell atac tan cruel per part de tropes professionals, i que van plantar cara amb les seves eines de treball i les seves pròpies mans, els Campaners de l'Arboç tocaran a sometent i a foc, els tocs que van sonar a l'Arboç ara fa 211 anys. Amb aquests tocs els campaners cridaven a la gent de la vila i als dels pobles del voltant a defensar l'Arboç.

Aquest diumenge 9 de juny a la 2/4 de 2 del migdia es podran seguir i escoltar aquests tocs de campanes des de la plaça de la Badalota. També farà 11 anys que s'han recuperat, encara que sigui puntualment amb el toc de campanes a mà.

El grup de Campaners de l'Arboç està format per Gerard Vallès Roquer, Josep Bundó Teixidó, Ramon Pardo Cocinero, Josep Maria Jané Guasch i Jordi Farré Huguet. Val a dir que el Gerard i el Pep són els que van iniciar el toc de campanes a mà seguint els passos de la seva familiar Teresa Roquer Bundó, que va ser l'última campanera abans de la mecanització.

Els Campaners de l'Arboç compten amb la col·laboració de la Parròquia Sant Julià.
 

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat