banner est whatsapp

La Penya Ciclista de l´Arboç organitza una excursió a Cantavieja (Terol)

L'Arboç, 03/06/2019 11:35:56

Està prevista pel diumenge 30 de juny


La Penya Ciclista de l'Arboç ha organitzat una excursió al poble de Cantavieja, a la província de Terol per diumenge 30 de juny. La sortida en autocar és a les 7 del matí des de la plaça de la Badalota. Abans d'arribar al destí es realitzarà una parada per esmorzar.
En arribar a Cantavieja s'oferirà una visita guiada per conèixer la història i els indrets més emblemàtics d'aquest bonic poble. En acabar la visita els excursionistes aniran al poble de Mirambel, on passejaran una estona abans de dinar en un restaurant del mateix municipi.

Les persones interessades a apuntar-se a aquesta excursió han de posar-se en contacte amb Jaume Auví o Ramon Cañas, abans del dia 23 de juny.
El preu d'inscripció és de 35 euros per a socis de la penya, de 35 euros per acompanyant de soci, i de 40 euros per als no socis. El preu d'inscripció inclou el viatge, la visita guiada i el dinar.
Cantavieja és la capital del Maestrazgo i dins de les seves muralles es respira molta història. Va ser l'antiga Cartago Vetus, fundada per Amílcar Barca en el seu pas per aquestes terres cap a la conquesta de Roma. Posteriorment en els documents medievals apareix com Cantavellam, i aquesta és l'època de màxima esplendor, de la qual conserva els seus millors edificis.

Cantavella va ser una possessió dels comanadors de l'orde del Temple, els quals es van atrinxerar rere de les seves muralles, per defensar-se del decret d'expulsió dels templers dictat per Jaume II l'any 1307. El mateix va fer el general Cabrera al segle XIX durant les guerres carlines, que va tenir allí el seu quarter general.

Tot el conjunt urbà posseeix gran interès històric i artístic, amb edificis i monuments que van del romànic i el gòtic al barroc.

Font: Redacció de Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat