banner est whatsapp

La caminada #Plogging del Club Esportiu l´Arboç recull més de 400 quilos de deixalles

L'Arboç, 20/05/2019 11:22:40

"Netegem les Rutes de l´Arboç" va comptar amb la participació de 20 persones


Imatge: Foto selfie del grup de participants amb les deixalles recollides (Font: Club Esportiu l'Arboç , autor: Robert Rovira)

Aquest diumenge 19 de maig es va dur a terme la primera caminada Plogging organitzada pel Club Esportiu l'Arboç. Aquesta caminada tenia com a objectiu fer una mica d'esport i recollir les deixalles que hi ha a l'espai natural, en aquesta ocasió les de les Rutes de l'Arboç, les rutes de les barraques de pedra seca. Hi van participar 20 persones que es van dividir en 3 grups, que de 8 a 12 del matí van recollir més de 400 kg deixalles, principalment llaunes, ampolles i bosses de plàstic

En acabar, tots els participants van ser convidats a un esmorzar gentilesa de l'Ajuntament de l'Arboç, que també hi va col·laborar aportant els materials per a la recollida. L'activitat tenia per objectiu conscienciar la ciutadania sobre el volum d'envasos i altres residus que són abocats al medi natural, i visibilitzar-ho amb aquesta gairebé mitja tona recollida a les Rutes de l'Arboç.

Aquestes deixalles poden tardar dècades a descompondre's, i un cop dissoltes al medi natural, aquestes substàncies químiques i plàstiques passen a la cadena tròfica, que amb el pas del temps arribarà a contaminar els nostres organismes i els de properes generacions.

El plogging és una nova modalitat esportiva, impulsada des d'Estocolm (Suècia), uneix la pràctica esportiva amb l'amor pel medi ambient: es tracta de sortir a córrer o caminar i anar recollint les deixalles que un es vagi topant pel camí. El terme és el resultat de la fusió de la popular paraula anglesa 'running' i de l'expressió sueca 'plocka upp', que significa recollir. Els ploggers asseguren que es poden cremar al voltant de 300 calories amb 30 minuts de pràctica, ja que combina córrer amb esquat (sentadillas) cada vegada que es recull un residu.

Aquesta activitat esportiva-ecològica s'ha estès tant que a les xarxes socials que els qui ho practiquen comparteixen imatges de les seves carreres i els trucs que utilitzen per a recollir més escombraries en menys temps,  i així augmentar l'efectivitat de l'exercici físic, utilitzant el hashtag #Plogging.

Tant el Club Esportiu l'Arboç com l'Ajuntament de l'Arboç van agrair la participació d'aquests 20 voluntaris i voluntàries, i aprofiten per animar a tothom a fer aquesta pràctica, ja sigui individualment com en properes cites organitzades pel club arbocenc o qualsevol altre grup o entitat.

Font: Ràdio l´Arboç

[title]
[title]
[title]
[title]
[title]
[title]
[title]
[title]
AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat