banner est whatsapp

Crònica de la 1a Cursa Solidària Run4Vinyes

L'Arboç, 10/05/2019 18:25:33

Celebrada el passat diumenge 5 de maig, hi van participar més de 250 persones


Primer diumenge de maig. I després d'un parell de dies de pluja, l'Arboç s'aixeca sota el mantell d'un sol espaterrant. Són les 8:00h del matí i davant de les portes del Col·legi Camp Joliu comencen a arribar els protagonistes d'aquesta jornada. Alguns duen encara els llençols enganxats i a altres se'ls veu ben desvetllats; però tots –o quasi tots- van vestits d'esport i disposats a córrer o caminar. Sembla que la son no és un impediment per tal que a poc a poc, i amb la col·laboració de tots, la cursa es vagi muntant.

Un cartell darrere d'un podi anuncia el que està a punt de passar: "Run4Vinyes". La primera edició d'una cursa i caminada familiar moguda per l'eslògan "Mou-te contra el càncer infantil".

A partir de les 9:00h es comencen a repartir els dorsals que inclou una samarreta tècnica (que molts decideixen posar-se per a córrer), botifarrada i avituallament. Durant els dies previs, els participants s'han estat inscrivint a la cursa per un import de 10 euros durant el període de promoció i d'on els beneficis estaran destinats a la recerca del càncer infantil que es realitza a l'Hospital Sant Joan de Déu (Barcelona). Altres, a qui no els agrada tant l'esport però també volen col·laborar, han decidit participar amb un "Dorsal 0 " de donatiu.

Finalment, entre grups de voluntaris i els mateixos participants –que enmig d'estiraments i escalfaments s'escapen per donar un cop de mà- a les 10:00h ja està tot a punt perquè es doni el tret de sortida.

S'inicia amb el tall de la cinta inaugural per part de l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, i dóna un tros d'aquesta a l'Elena Espinosa (Consell de Direcció de Camp Joliu), a Miguel Ángel del Rio (Regidor de Cultura i Esports de l'Arboç) i a la Cristina Vidal (Consell de Direcció Cursa Run4vinyes) i Núria Colprim (Club Familiar Fontclara).

Seguidament comença el compte enrere i es dóna el tret de sortida. Surten primer els corredors i a continuació la caminada. Les 251 persones inscrites ja comencen el recorregut de 5km que previst i senyalitzat per aquesta cursa i caminada I Run4vinyes.
No hi ha excusa per a no participar-hi. L'entorn és agradable i el dia és assolellat. És un recorregut assequible i els mateixos participants ens fan saber que l'edat no és un problema per a participar-hi –la persona inscrita més petita té 6 anys i la més gran 75 anys.

Durant el recorregut es respira amabilitat, ambient familiar, ganes de fer esport i de xerrar a la caminada... etc. I aprofitem l'avituallament situat a l'ermita que hi ha al 2km perquè els participants ens corroborin aquestes sensacions.

Un parell d'amigues ens expliquen que aquesta caminada és una bona ocasió per fer esport i parlar; un noi, a qui el mal de panxa el fa anar caminant, comenta que el que l'ha motivat a fer la cursa ha estat el donatiu per a la investigació del càncer infantil; i un grup de nens que trobem ja al final del recorregut expliciten la seva emoció dient que l'any que ve repetiran.

La cursa i caminada familiar té lloc sense cap incident greu; enmig de camps de vinyes envoltats de flors de tots colors i un verd impactant. El silenci de la naturalesa sols queda interromput per les converses entre participants, les rialles, els esbufecs, les petjades, i la música del mòbil d'alguns corredors; que a poc a poc van arribant a la meta.

L'esforç i el desgast en aquesta activitat esportiva tenen la seva recompensa a l'arribada, on després d'un seguit d'aplaudiments i de fotos, els participants es recuperen amb un bon entrepà de botifarra acabada de fer, un Powerade, aigua, fruita i alguna cosa dolça per aquells que també són llaminers.

Al voltant de les 11:30h s'anuncia pel micròfon que en breus arribaran els últims participants i es procedirà a l'entrega de premis. Els qui encara mengen la botifarra es comencen a eixugar els morros per si han de pujar a recollir algun premi, i a poc a poc la gent es va aplegant al pati del col·legi, mentre encara hi ha alguns i algunes que esbufeguen o descansen asseguts.

El presentador (speaker) comença a anunciar els premis: primària de nens i nenes, secundària de nens i nenes, i general d'homes i dones. I, a més, es dóna un premi especial al participant més jove i al més gran inscrit a la cursa; i, un altre encara més especial, a una nena que ha superat un càncer a causa de un Sarcoma d'Ewing i que està en tractament a l'Hospital Sant Joan de Déu. L'entrega de premis la fan els representants de l'organització que ha estat conjuntament entre el Club Familiar Fontclara, l'Ajuntament de l'Arboç i el Col·legi Camp Joliu –i el suport d'un seguit de patrocinadors.

Poc més tard de les 12h del migdia, entre foto i foto, els participants comencen a acomiadar-se i la gent va marxant. El volum de gent minva per moments, mentre els voluntaris acaben de recollir i comenten amb il·lusió les experiències viscudes, el que cal millorar, algunes sorpreses, les alegries... i sobretot, les ganes que tenen que es torni a repetir.

Font: Redacció Camp Joliu

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat