banner est whatsapp

L´Amèlia de l´Arboç vota en les eleccions als seus 107 anys

L'Arboç, 29/04/2019 19:11:53

És la persona més longeva de la demarcació de Tarragona que ha anat a votar a les eleccions generals d´ahir diumenge 28 d’abril


L'Amèlia Guardià Andreu de l'Arboç amb els seus 107 anys, és la persona més longeva de la demarcació de Tarragona, ha anat a votar a les eleccions generals del dia 28 d'abril.

L'Amèlia que va néixer el 22 de novembre de 1911, es va estrenar votant en les últimes eleccions generals de la Segona República Espanyola l'any 1936, van ser les segones eleccions de l'Estat Espanyol en què les dones van poder exercir el seu dret a vot (en les primeres l'any 1933 l'Amèlia encara no tenia els 23 anys, edat mínima per votar).

Després ja va venir la Guerra Civil i la dictadura que van suprimir el vot lliure, que no es va recuperar fins a les eleccions generals del 1977 amb el sufragi universal, després de la mort de Franco. Des de llavors ha sigut fidel a totes les convocatòries, tal com ella diu "Sempre he exercit el meu dret a vot. Durant molts anys va estar prohibit, ara que es pot fer vull votar".

Foto: L'Amèlia Guardià de l'Arboç als seus 107 anys exercint el seu dret a vot, acompanyada de la besnéta, que agafa la cadira i el seu besnét. (foto: Jaume Ventura)

Font: Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat