banner est whatsapp

L´arbocenca Natàlia Bermúdez creuarà Los Monegros en BTT demà dissabte

L'Arboç, 26/04/2019 12:10:29

Natàlia i dues persones més amb càncer hematològic encaren aquest repte esportiu per visibilitzar la seva malaltia


Foto: Natàlia amb la seva BTT

L'arbocenca de 36 anys Natàlia Bermúdez és una de les persones afectades per càncer hematològic que demà dissabte 27 d'abril intentarà el repte de creuar la zona desertica de "Els Monegros", a l'Aragó, amb una bicicleta de muntanya BTT. El seu objectiu és donar a conèixer i visibilitzar el cinquè tipus càncer més freqüent entre les persones, que inclou limfomes, leucèmies i mielomes múltiples, i que són la segona causa de mort per tumors malignes. "Retos4Cáncer" organitza aquesta activitat per segon any, després que l'any passat 2018 ho fes per visibilitzar el càncer de mama metastàtic.

L'equip que demà dissabte 27 d'abril creuarà el desert de Los Monegros (Aragó), amb un recorregut de 81 quilòmetres i amb arribada i sortida a Sarinyena, està format per Natàlia Bermúdez, que té limfoma de Hodgkin, per Elly Hipólito, que té 37 anys, és de Rubí i pateix mieloma múltiple, i per Víctor Rodríguez, amb 44 anys, de Múrcia i que té una variant del limfoma no Dodgkin fol·licular. Junt amb ells faran el repte la parella d'Elly Hipólito, Manu Gómez, i també Juan José Canales.

Aquest no és el primer repte de Natàlia Bermúdez, ja que l'any passat va acompanyar l'equip amb l'objectiu de demostrar que es pot realitzar un repte esportiu com aquest després d'haver patit càncer. En només un any la Natàlia s'ha comprat la seva primera BTT i ha tornat a aprendre a anar en bicicleta.

Víctor Rodríguez destaca que fer proves esportives com aquesta és una demostració que, després d'haver estat diagnosticats amb una malaltia com aquesta, i que  es pot  tornar a ser els que érem, fins i tot  més forts físicament, mentalment i emocionalment. Elly Hipólito admet que assimilar el primer diagnòstic va ser molt dur, perquè desconeixia què passaria, quins procediments hauria de seguir i si podria seguir fent la meva vida d'abans, així que es va tancar en mi mateixa. Tres mesos després va anar a la Vall d'Aran on va decidir que havia de viure i gaudir de la vida dia dia i al màxim. Ara té un nou repte esportiu previst per al pròxim mes de setembre, pujar el Kilimanjaro amb l'objectiu de superar  la cota d'altura aconseguida l'any 2017.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat