banner est whatsapp

Els ´Pretorians´ Armats de l´Arboç participen en la XXIII Trobada d´Armats de les Comarques Tarragonines

L'Arboç, 11/04/2019 11:07:56

22 colles van desfilar pels principals carrers de Constantí el passat diumenge 7 d´abril


Foto: Els Armats de l'Arboç davant la muralla medieval que antigament tancava la vila de Constantí

El passat diumenge 7 d'abril Constantí va viure una jornada històrica amb la celebració de la XXIII Trobada d'Armats de les Comarques de Tarragona, que va comptar amb la participació dels 'Pretorians' de l'Arboç i més una vintena colles convidades i prop de 700 armats.

Els carrers de Constantí es van omplir per gaudir d'aquesta trobada, que es va iniciar amb un esmorzar al Pavelló de l'Institut. Després d'esmorzar, totes les colles d'armats participants van formar a l'Avinguda Onze de Setembre, el punt d'inici de la trobada.
Els Armats de la Confraria de la Puríssima Sang de Constantí van encapçalar la desfilada i els van seguir les colles d'armats de Manresa, Martorelles, Riudoms, l'Arboç, Montbrió del Camp, l'Espluga de Francolí, Bellpuig, el Pla de Santa maria, el Vendrell, Flix, Vilallonga del Camp, Alcover, Montblanc, La Pobla de Mafumet, Valls, la Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Riudecols, Reus, Les Borges Blanques i Juneda.

Durant el recorregut les colles es van fer una fotografia al Parc de la Muralla, on hi havia situat un punt d'avituallament. L'arribada i el final del recorregut de les colles va estar la plaça de les Escoles Velles, on es va instal·lar la zona de presidència, amb la presència de les autoritats encapçalades per l'alcalde de Constantí, acompanyat de batlles i representants de les poblacions de les colles convidades. Es va fer el lliurament de cintes i records commemoratius de la Trobada a totes les colles participants.

Constantí acollia per segona vegada aquesta trobada, després d'haver-ho fet l'any 1998, i ara cedeix ara el relleu a El Vendrell com a municipi amfitrió de la pròxima trobada, coincidint amb que serà Capital de la Cultura Catalana 2020.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat