banner est whatsapp

Donació de sang a l´Arboç aquest dijous 14 de març

L'Arboç, 11/03/2019 11:02:06

La donació tindrà lloc al vestíbul de la Biblioteca Municipal, de les 5 de la tarda a les 9 de la nit


El Banc de Teixits amb la col·laboració de l'Ajuntament de l'Arboç organitza una nova recaptació de sang per aquest dijous 14 de març, al vestíbul de la Biblioteca Municipal, situada a l'Avinguda Sant Jordi número 12, de les 5 de la tarda a les 9 de la nit.

Pot donar sang qualsevol persona sana entre els 18 i els 65 anys, amb un per superior als 50 quilos. Cal tenir aquest pes mínim perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants de 450 ml.

És aconsellable que les dones donin sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan es fa una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal. El Centre de Transfusió vetlla per la seguretat, tant del donant com del receptor i, per això, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d'aquesta s'analitza la sang. Tot i això, és fonamental que el donant col·labori amb l'equip mèdic oferint qualsevol mena d'informació que ajudi a assegurar que la donació no posarà en perill ni el receptor ni el donant.

L'extracció la fan infermeres ben preparades i eficients, aconseguint que la donació duri entre set i deu minuts. Una vegada finalitzada s'ofereix un petit refrigeri als donants, sobretot líquids, per ajudar a recuperar el volum sanguini.

Font: Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat