banner est whatsapp

Els barbuts de l´Arboç celebren el seu 20è aniversari amb un viatge a Londres

L'Arboç, 22/01/2019 18:40:21

Hostejats en un hotel al bell centre de Londres, els barbuts van gaudir d´un Tour turístic exclusiu, on van visitar els pubs més emblemàtics de la ciutat,


Imatge: Foto de grup dels barbuts a un conegut pub de Londres

Un grup de 13 barbuts de la FABA, la Federació Arbocenca de Barbuts Anònims, han viatjat a Londres aquest passat cap de setmana per a celebrar la tradicional sortida que es fa cada any per aquestes dates, coincidint amb la tradicionalment es diu que és la setmana més freda de l'any. A més, aquest any la FABA compleix el 20è aniversari des de la seva creació, per tant la sortida ha estat de doble celebració.

Cal afegir un barbut més al grup, amb un arbocenc resident a Londres que es va afegir a la celebració.
Hostejats en un hotel al bell centre de Londres, els barbuts van gaudir d'un Tour turístic exclusiu, on van visitar els pubs més emblemàtics de la ciutat, alguns d'ells amb més de 3 segles d'antiguitat. També van aprofitar per visitar els carrers de la zona centre i els punts més emblemàtics d'interès.

El pròxim any 2020 els barbuts celebraran la trobada amb un sopar dins de la nostra contrada, i pel 2021 ja han previst una altra sortida fora de Catalunya. Algunes de les sortides fora de territori Català han estat L'Alguer (2009) Logronyo (2011), Lisboa (2014) i València (2017), les altres celebracions han estat sempre en indrets del Penedès i Camp de Tarragona, però a partir de l'any 2009 la FABA va decidir fer sortides a l'estranger cada dos anys.

Tots aquells barbuts de la comarca que es vulguin fer socis de La FABA, s'han d'adreçar a la botiga de roba Les Amèriques, al carrer Major de l'Arboç.

En la tradició catalana, la setmana dels barbuts és la que inclou els dies 15, 16 i 17 de gener, corresponents, respectivament, als sants: Pau Ermità, Maur abat i Antoni abat.

La seva denominació prové del fet que aquests tres sants són representats a la iconografia lluint llargues barbes. També en la setmana dels barbuts s'hi inclou sant Fruitós, que té la seva diada el dia 20, i sant Vicenç màrtir, el dia 22. Tradicionalment, la setmana dels barbuts era considerada la més freda de l'any.

Algunes dites populars referides a la setmana dels barbuts:

– La pluja de la setmana dels barbuts, cada raig val cinc escuts.
– Els qui neixen a la setmana dels barbuts són molt peluts.
– Per la setmana dels barbuts governen els tres germans: tos, moquina i amagamans.
– Quan vénen els tres barbuts, Sant Pau ermità, Sant Maure i Sant Antoni Abat, vénen els freds cascarruts.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat