banner est whatsapp

Aquest diumenge 23 de desembre es representarà a l´Arboç ´El Poema de Nadal´ de Sagarra

L'Arboç, 18/12/2018 12:02:53

La Coral Ressò i l´Elenc Artístic Arbocenc han preparat un espectacle conjunt amb l´escenificació de ´quadres bíblics i pastorívols´


L'Arboç gaudirà enguany d’un concert de Nadal molt especial aquest diumenge 23 de desembre a les set de la tarda, al teatre El Centre Parroquial. La Coral Ressò de l’Arboç i l'Elenc Artístic Arbocenc han preparat una actuació conjunta per oferir 'El Poema de Nadal', de Josep Maria de Sagarra, amb escenificació de quadres bíblics i pastorívols. 'El Poema de Nadal', escrita l'any 1931, és una de les obres més emblemàtiques de Josep Maria de Sagarra.

El programa de cançons és el següent: Blanc Nadal, Aclarida, El desembre congelat, Dins una cova, L’àngel i els pastors, Joia en el món, Les dotze van tocant, El trineu (Jingle bells), El noi de la mare, Santa nit, Els àngels de la glòria i Fidels atanseu-vos (Adeste fideles).

La direcció musical anirà a càrrec d’Argemí Curto, actual director de la Coral Ressó, i la direcció artística i la coordinació a càrrec de Xavier Canals, director de l’Elenc Artístic Arbocenc.

La Coral Ressò comptarà amb les veus d’Àngela Asenjo, Jaume Batlle, Lourdes Bayo, Joan Casañas, Ma. Carmen Cuadra, Esperanza González, Eduard Jané, Josep Ma. Jané, Montserrat Mañé, Albert Mestre, Teresa Montserrat, Josepa Mulet, Concepció Papiol, Ramon Pardo, Angie Pérez, Anna Piñol, Josep Ribas, Mercè Ribas, Olga Ribas, Mª Teresa Romeu, Ana Ma. Sánchez, Josefina Santasusagna, Aura Tejeda, Jaume Tort, Ma. Pilar Tuset , Jordi Vidal, Manel Vila i Montserrat Viñas.

Per part de l’Elenc Artístic pujaran a l’escenari Mercè Arnan, Miquel Garcia A, Miquel Garcia T, Cèsar Salazar, Gabriel Carbó, Valèria Salazar, Alba Garcia, Alan Arahuete, Martina Rovira, Eva Caballero, Anna Vilanova, Antonio Salazar, Joan Garcia i Aina Urpí. La narració anirà a càrrec de Magda Querol, Àngels Mirabent, Joan Jesús Rovira i Joan Vallès.

Aquesta obra es va portar per primera vegada a escena l’any 1950 al Círcol Catòlic de Badalona, de la mà del director teatral Esteve Polls. En ell s’explica el naixement de Jesús i el pelegrinatge dels pastors, mentre exalta tòpics culturals de la tradició nadalenca catalana, amb composició de riques metàfores a través d’un llenguatge extremadament acurat i captivador. Es tracta d'una obra habitual d'aquesta època, que s'ha interpretat en molts teatres, esglésies i catedrals de tot Catalunya. A l'Arboç, es podrà gaudir aquest diumenge abans de Nadal.

L'esdeveniment està organitzat per la Coral Ressò de l’Arboç, amb la participació de l’Elenc Artístic Arbocenc i la col·laboració de l’Ajuntament de l’Arboç. L'entrada té un preu de 10€ i es poden comprar anticipadament a la Papereria Montserrat.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat