banner est whatsapp

El realitzador arbocenc Ramon Tort busca suport per acabar la seva pel·lícula sobre la trompetista Andrea Motis

L'Arboç, 14/12/2017

Motis va entrar a la Sant Andreu Jazz Band de Joan Chamorro amb 13 anys i des de llavors s´ha convertit en una promesa del jazz


El realitzador arbocenc Ramon Tort, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge a Verkami per poder finançar la pel-lícula The Quiet Trumpet, en la qual ha estat treballant durant els últims anys. Es tracta d'un film documental sobre la jove trompetista catalana, Andrea Motis, que ha fet concerts de jazz arreu del món.

Motis va entrar a la Sant Andreu Jazz Band de Joan Chamorro amb 13 anys i des de llavors s'ha convertit en una promesa del jazz. Ara, amb 22 anys i un disc gravat amb el prestigiós segell discogràfic Impulse! omple i commou els espectadors de tot el món. Al documental, Tort vol descobrir on radica la màgia de Motis: en el triomf de la senzillesa.

Juntament amb Andrea Motis trobem el seu professor i amic, Joan Chamorro, que va fundar la Sant Andreu Jazz Band. A la pel-lícula A film about kids & music (Ramon Tort, 2012) es pot comprovar la seva entrega amb la banda, que també dirigeix, i el seu èxit. "Quan vaig acabar Kids and Music vaig arribar a la conclusió que havia tancat un projecte que m'havia fet créixer com a professional i com a persona", explica Tort.

"Durant els últims anys el projecte i els seus protagonistes han traspassat fronteres de manera exponencial. Veure tant de prop com Andrea creixia musicalment i humanament m'ha fet entendre que aquesta història necessitava seguint sent explicada", afegeix. Ara, però, "ens centrarem en una mirada innocent, humil, tendre, redemptora, que hipnotitza i és capaç de contagiar entusiasme i seduir sense fer ús de l'excentricitat i l'excés, sense ser prototip o fórmula, des de la simplicitat i potència comunicativa d'un so de trompeta subtil i una veu que, sense ser virtuosa, emociona".

El projecte neix amb diversos objectius a assolir. El primer d'ells és arribar a 15.000 euros per acabar el rodatge, el segon és aconseguir 40.000 euros per cobrir els costos de la producció musical, el tercer és assolir els 60.000 euros per tal que la pel-lícula tingui la qualitat de so necessària per ser projectada als cinemes i, per últim, Tort es planteja arribar als 120.000 euros, fet que permetria acabar el muntatge i tenir una versió d'àudio 5.1 per poder transmetre tota la força sonora, a més de treballar el color i el grafisme i generar les versions subtitulades en català, castellà, anglès i francès.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat