banner est whatsapp

Els Gegants de l´Arboç busquen identificar protagonistes d´antigues fotografies festives

L'Arboç, 23/08/2017

La proposta ha engrescat els vilatans per reconèixer les persones de les instantànies


Imatge: Qui és la persona encerclada d´aquesta foto de Julià Suau Figueras de la Festa Major del 1989? (Font: Colla de Gegants i Nans de l´Arboç)

Amb l´estrena del seu nou perfil de Facebook, la Colla de Gegants i Nans de l´Arboç ha impulsat una iniciativa per mirar d´identificar persones que han participat en festes amb els gegants i que apareixen en antigues fotografies.

La iniciativa va començar amb una instantània del fotògraf Eloi Miralles de la Festa Major de l´Arboç del 1981, on es veu a dos nens que sostenen un nan a les mans. La proposta d´identificació ha tingut èxit, tal com explica la mateixa colla a la seva pàgina de Facebook.

Antonio Fernández, Laureà Inglada, Jaume Ventura i Isabel Bustamante, van ajudar a identificar que aquests nens eren el Miguel Segura i el Manuel Olea.

La colla pretén divulgar la història de l´entitat i la tradició dels Gegants i Nans de l´Arboç que es remunta a l´any 1827, una de les més antigues de Catalunya.

La iniciativa d´identificar els que van participar en festes a través d´imatges històriques ha implicat a tots els vilatans, que d´aquesta manera també senten a la colla com a pròpia. Ara s´intenta identificar a un altre protagonista de la festa major de l´any 1989. És una fotografia del Julià Suau Figueras, i s´intenta esbrinar qui és el jove que sosté un nan a les seves mans. Els arbocencs i arbocenques ja han començat a assenyalar qui podria ser el protagonista de la instantània.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat