banner est whatsapp

La Coral Ressò de l´Arboç presenta "El Llibre Vermell de Montserrat" amb motiu del seu 30è aniversari

L'Arboç, 30/05/2017

Cant, música medieval, ball i narració configuren un gran espectable per aquest diumenge 4 de juny al teatre El Centre


Imatge: Una pàgina original del còdex "El Llibre Vermell de Montserrat"

La Coral Ressò de l´Arboç celebra el seu XXXè aniversari amb l´espectacle "El Llibre Vermell de Montserrat", que tindrà lloc aquest diumenge 4 de juny al teatre El Centre, a les 7 de la tarda. També hi ha programada una exposició durant els dies de la propera festa major sobre els 30 anys d´història de la coral arbocenca.

"El llibre vermell de Montserrat" és un còdex medieval de cançons litúrgiques. El propòsit de la col·lecció del còdex era entretenir amb càntics i danses als pelegrins que arribaven al Monestir de Montserrat, que era un dels llocs de peregrinació més importants de l’alta edat mitjana quan el manuscrit va ser copiat. Els cants són en català, occità i llatí i són tots d´autor desconegut. Tot i que la col·lecció va ser copiada a la fi del segle XIV, la major part de la música es creu que és anterior.

El seu nom, "El llibre Vermell de Montserrat", prové del color de les cobertes amb què va ser enquadernat al segle XIX, després de la seva recuperació com a material robat en el saqueig i la crema del monestir en dues ocasions per les tropes napoleòniques, els anys 1811 i 1812, durant la guerra del francès.

Els encarregats de portar a escena l´espectacle són la pròpia Coral Ressò de l´Arboç, l´Esbart Sant Julià de l´Arboç, l´Elenc Artístic Arbocenc i el grup de música medieval Alegransa.

El preu de l´entrada és de 5 euros, i es poden adquirir anticipadament a la Papereria Montserrat de l´Arboç, al carrer de l´Hospital núm. 20, o minuts abans de l´inici de l´espectacle a la taquilla del teatre, sempre que l´aforament ho permeti.

L´acte compta amb el suport i la col·laboració de l´Ajuntament de l´Arboç.

Font: Redacció Ràdio l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat