banner est whatsapp

Els Minyons de l´Arboç assagen al seu local amb els Castellers de la Il·lusió de Valls

L'Arboç, 29/03/2017

Castellers de la Il·lusió és una colla formada per persones amb discapacitat o amb dificultats d´inclusió


Imatge: Assaig conjunt dels Minyons de l´Arboç amb els castellers de la il·lusió. (Autora:Ana Maria Sánchez)

El passat divendres 24 de març, els Minyons de l´Arboç van gaudir d´un assaig amb uns convidats molt especials, els de la Colla Castellers de la Il·lusió, una colla formada per persones amb discapacitat o amb dificultats d´inclusió, i que és tot un exemple de força de voluntat i superació. Des de la primera actuació com a convidats en una memorable diada a l´Arboç, les dues colles van establir una contínua comunicació i uns forts lligams d´amistat i col·laboració.

El que va començar sent un projecte de colla castellera per a una empresa, la Colla FM Logístic, ha acabat sent un dels projectes socials més inclusius dels darrers temps en el món casteller. La colla, fundada el 2012, va deixar de tenir caràcter empresarial i va decidir emprendre la funció social de la inclusió: es va convertir en un taller amb persones amb discapacitat, sense ànim de lucre. Actualment el projecte s´anomena Colla Castellers de la Il·lusió i, amb epicentre a Valls, compta amb el suport d´un bon nombre d´associacions, entitats i institucions.

A l´assaig amb els Minyons es va aixecar un 4 de 5 net i un pilar de 4 molt emotiu, ja que el segon del pilar era el Sergio, que havia fet castells anteriorment en una colla i després va patir un greu accident.

Els Minyons de l´Arboç han agraït públicament que l´assaig del passat divendres fos tan especial i emotiu. Joaquim Murillo, representant dels Castellers de la Il·lusió va expressar el mateix agraïment a través dels micròfons de ràdio l´Arboç al programa Segons Dalt.

Murillo va destacar l´orgull de la colla per poder haver actuat en una plaça castellera tan important com la de l´Arboç i també la solidaritat i l´interès que ha mostrat sempre la colla arbocenca vers els Castellers de la Il·lusió i el seu objectiu integrador sense ànim de lucre.

Font: Redacció

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat