banner est whatsapp

El Ball de bastons de l´Arboç actua a Oiartzun

L'Arboç, 08/02/2017

És la tercera visita de la colla arbocenca a la població d´Euskal Herria


Imatge: El ball de Bastons de l´Arboç a Oiartzun 2017 (Autor: Javi Fernández, membre del Drac de Banyeres del Penedès)

Per tercer cop en els darrers quatre anys, el Ball de Bastons de l´Arboç va viatjar fins a Oiartzun, ben acompanyats en aquestes tres expedicions per l´entitat veïna del Drac de Banyeres del Penedès i en aquesta ocasió amb la novetat de l´Esbart Dansaire Sta. Eulàlia de Banyeres del Penedès.

Tot i sortir de l´Arboç el divendres 3 de febrer a mitja tarda i amb tornada el diumenge, els actes es van concentrar el dissabte dia 4. A les 11:30h es va fer una cercavila amb el grups de dansa, musicals i de foc, l´Haurtzaro Dantza Taldea, Elizalde Dantza Taldea, grup musical tradicional Soniuenea, l´Esbart Dansaire Sta. Eulàlia de Banyeres, el Drac de Banyeres i el Ball de Bastons de l´Arboç.

La cercavila va finalitzar al Madalensoro pilotalekura, el pavelló on s´hi practica l´esport per excel·lència en aquelles contrades, la pilota Basca. Allí membres del Drac de Banyeres van escalivar calçots i van fer-ne una degustació per al públic assistent, alhora que els vilatans d´Oiartzun elaboraven el Talos, un plat típic de la zona a tall d´intercanvi gastronòmic.

Tot seguit, la pista del pavelló va acollir un dinar popular amb uns 200 comensals. En acabar, exhibició de l´Olarri Dantza Taldea, el Ball de bastons de l´Arboç i l´Esbart Sta. Eulàlia de Banyeres. Un cop acabada l´exhibició i els respectius parlaments, el Drac de Banyeres va fer el propi aprofitant la posta del sol als exteriors del Madalensoro pilotalekura amb el seu espectacle de foc i trons. Els actes estaven organitzats per Gure Esku Dago d´Oiartzun, l´Ajuntament d´Oiartzun, amb la col·laboració de la Ikastola Haurtzaro i l´entitat Girizia Elkartea.

El Ball de Bastons de l´Arboç vol agrair públicament el bon tracte rebut durant la seva estada per part dels vilatans i entitats d´Oiartzun

Font: Ball de Bastons de l´Arboç (Francesc Robles)

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat