banner est whatsapp

L’Ajuntament impulsa el Fòrum Virtual de l’Arboç, una nova plataforma de participació ciutadana

L'Arboç, 03/02/2017

El FVA està dotat amb un sistema de votació electrònica que permetrà realitzar consultes ciutadanes puntuals o periòdiques als vilatans sobre tota mena de temàtiques relacionades amb el present i futur de la vila


Imatge: Portada de la nova web www.arbocencopina.cat (Font: Aj. de l’Arboç)

La plataforma www.arbocencopina.cat està dotada d’un sistema de votació electrònica per poder dur a terme consultes periòdiques de caràcter sectorial sobre el present i futur de la vila. Els arbocencs i arbocenques podran fer ús per primer cop de la nova eina en el projecte de pressupostos participatius´17, ja en marxa.

Aquest passat mes de gener ha vist la llum el Fòrum Virtual de l’Arboç (FVA), una plataforma web de participació ciutadana pionera a la comarca. Impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana, la nova eina té per objectiu donar un salt endavant en matèria de transparència, govern obert i implicació de la ciutadania en la presa de decisions municipals.

El FVA està dotat amb un sistema de votació electrònica que permetrà realitzar consultes ciutadanes puntuals o periòdiques als arbocencs i arbocenques sobre tota mena de temàtiques relacionades amb el present i futur de la vila. En aquest sentit, tots els veïns i veïnes majors de 16 anys estan cridats a estrenar aquest nou espai aquest mateix mes de febrer en el marc del projecte de Pressupostos Participatius´17, que sotmet a votació i decisió popular un seguit de propostes d´actuació que han estat elaborades i recollides de la pròpia ciutadania i teixit social arbocenc.

Alfons Ribas, regidor de Participació Ciutadana, destaca "l´avenç democràtic" que suposa aquesta nova eina i remarca la voluntat de l´Ajuntament "d´empoderar els arbocencs i arbocenques, tot posant a la seva disposició eines per participar de forma directa, senzilla i còmoda en la presa de decisions del consistori". Preguntat sobre les temàtiques o projectes que l´Ajuntament té la voluntat de sotmetre a decisió dels veïns i veïnes, Ribas ha destacat el caràcter "transversal" de la plataforma, que presenta una gran usabilitat i permet organitzar consultes "àgils, en qualsevol moment i sobre qualsevol temàtica" i, per tant, obre "un ampli ventall de possibilitats".

Font: Gabinet de Premsa de l´Ajuntament de l´Arboç

AGENDA
EL TEMPS
PodcastVeure tots
PUBLICITAT
https://larbocturistic.cat/es/inici-espanol
Unió europea VAGUERIA PENEDES Diputació Tarragona GenCat